≫ 

Škola u Bosni i Hercegovini dobila mejl sa dojavom o bombi juče: Pročitan tek danas

Nakon što su otkrili mejl, iz škole su kontaktirali policiju i evakuisali učenike i nastavnike

  • 0
Škola bomba dojava Foto: Telegraf.rs, Panthermedia/Mile Atanasov

Policija je pregledala Mešovitu srednju školu "Hasan Kikić" u Gradačcu u BiH i utvrdila da se u zgradi ne nalazi bomba. Pretraga je usledila nakon što su danas zaposleni škole pročitali mejl u kom se nalazila dojava o bombi. Međutim, mejl s lažnom dojavom je poslat juče, ali ga tada niko nije pročitao, prenosi Index.

Nakon što su otkrili mejl, iz škole su kontaktirali policiju i evakuisali učenike i nastavnike.

Portparolka kantonalne policije Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da su njihovi službenici obavili pregled prostorija škole koji je pokazao da u objektu nije bila postavljena eksplozivna naprava, odnosno bomba.

- Učenici i profesori mogu da dođu po svoje stvari ili da ih preuzmu sutra. U četvrtak će se odvijati redovna nastava u školi - naveli su iz škole.

U proteklom periodu u BiH su intenzivirane lažne dojave o postavljenim bombama u brojnim institucijama, koje su uglavnom upućene putem imejla. Od početka nedelje mejlove u kojima se nalaze lažne dojave o bombama su dobile Srednja medicinska škola u Tuzli i Mešovita srednja škola "Hasan Kikić" u Gradačcu.

Video: Zbog dojava o bombama evakuisano više škola u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA