Abazović prihvatio poziv Zelenskog da poseti Kijev

Abazović je u četvrtak razgovarao sa Zelenskim prilikom čega je istakao da Crna Gora od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine

  • 25
Dritan Abazović

Foto: Kabinet potpredsjednika VCG

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prihvatio je poziv ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da poseti glavni grad Ukrajine, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Zelenski je u četvrtak 9. juna pozvao Abazovića da poseti Kijev.

- Kao što je najavio, predsednik Vlade Abazović će pokrenuti ideju o zajedničkoj poseti Kijevu premijera sa Zapadnog Balkana, naročito NATO zemalja iz regiona, s ciljem da se uputi snažnija i jedinstvenija poruka podrške sa Zapadnog Balkana suverenitetu i integritetu Ukrajine - piše u saopštenju iz Abazovićevog kabineta.

Abazović je u četvrtak razgovarao sa Zelenskim prilikom čega je istakao da Crna Gora od samog početka pruža otvorenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, naglašavajući da se evropske vrednosti slobode i prava na sopstveni izbor danas brane izvan granica Evropske unije i da Crna Gora stoprocentno podržava odnos EU prema ruskoj invaziji na Ukrajinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    12. jun 2022 | 11:40

    Crna gora će vojno pomoći Ukrajinu. Šalje 12 protivgradnih raketa i 5 pušaka M-48.

  • SRBIN

    12. jun 2022 | 10:45

    NOSI VOJNU POMOC,PETARDE I VATROMET !

  • Ljubiša

    12. jun 2022 | 11:38

    U posetu se, obično, nosi neki poklon. Abazović će sigurno poneti tonu banana, tek dopremljenih iz Kolumbuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA