≫ 

Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Dejana Kostića

Kostić je odmah nakon operacije tražio da napusti bolnicu

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Nakon salušanja u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, N. M., koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Dejana Kostića Dele, tužilac je predložio meru pritvora.

Kako je za Nezavisne potvrđeno iz Tužilaštva, o predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

- On je osumnjičen da je 5. juna oko 23.35 časova u Banjaluci pucao iz vatrenog oružja, pištolja, u D. K. a tom prilikom oštećeni je zadobio telesnu povredu - rekli su iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio predlog za pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično delo ili dovršiti započeto, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je reč o krivičnom delu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posledice krivičnog dela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

Kostić je ranjen u ponedeljak u nogu u banjalučkom naselju Starčevica i policija je danima tragala za napadačem koji se sam predao policiji.

Nakon ranjavanja Kostić je dovezen u Urgentni centar UKC-a Republike Srpske, sa prostrelnom ranom leve natkolenice, ali je na lični zahtev nakon operacije, napustio je ovu zdravstvenu ustanovu.

Video: Trenutak hapšenja organizatora pokušaja ubistva srpskog biznismena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA