≫ 

Uhapšeni Darinko Dumbović i njegov sin

Hrvatska policija privela bivšeg gradonačelnika Petrinje

  • 2
Darinko Dumbović Printscreen N1

U Petrinji upravo traje velika policijska akcija, a kako prenosi Index, uhapšeni su bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin.

USKOK sumnja da je Dumbović u svojstvu gradonačelnika Petrinje favorizovao kompanije svog sina.

- Optužen je za favorizovanje kompanije sina. Uhapšen je on i za sada Darko, ne znam je li još neko uhapšen. To je jedna opšta optužnica, u toku su istražne radnje. Upravo je u toku pretraga njegovog doma, a pretražuje se i Darkov dom. Oni će danas biti odvedeni u PU Sisak, nakon toga verovatno u Zagreb. Očekujem da će sutra biti saslušanje na USKOK-u u Zagrebu - rekao je za Index Dumbovićev advokat Dražen Ivanić.

Iz policije su saopštili da se sprovodi istraga na području tri županije.

Darinko Dumbović je, podsetimo, bio gradonačelnik Petrinje u trenutku razornog potresa pa sve do poslednjih lokalnih izbora, kad je na izborima za gradonačelnicu pobedila HDZ-ova kandidatkinja.

Video: Snimak iz epicentra zemljotresa u Hrvatskoj: Sve je srušeno, ljudi izašli na ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIONIR

    14. jun 2022 | 12:02

    Ovo je samo mali deo lopovluka koliko ga ima u HR, maglenje ociu javnosti samo, otkud toliki miliarderi tamo a nista u Yugi nisu imali privatno svoje, sem G. Antunovica. Osudjuju osobe koje otkriju pljacku uz dokaze, to vam govori kakva je drzava i vladari u njoj, osude zenu koja uzme rezu salame i izbace je sa posla. Ovom drustvu treba 10 Golih Otoka a ne jedan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA