≫ 

Kamere snimile muškarca sa belim kačketom: Da li je ovo ubica Šakovića?

U Budvi je pre nekoliko dana likvidiran navodno visokopozicionirani član Škaljarskog klana

  • 8

Ubica koji je u petak veče ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića bio je obučen u belu košulju i imao je kačket iste boje na glavi, pišu Vijesti.

To se vidi na snimcima nadzornih kamera koje je policija izuzela nakon ubistva navodno visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana u bašti budvanskog lokala "Korkovado".

Inspektori pokušavaju da uvežu njegovo kretanje na osnovu snimaka sa ostalih nadzornih kamera, nakon što je ubica, kako su javile Vijesti, navodno uspeo da umakne policajcu u civilu koji se zadesio na mestu zločina.

Ubica ga izrešetao naočigled prijatelja

Šaković je ubijen u petak, oko 23.30 kada je u restoranu večerao s prijateljima. Oni su sedeli u prvom redu do trga, a Šaković je leđima bio okrenut prolaznicima.

Navodno su prijatelji ubijenog ispričali inspektorima da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu. Jedan od njih je navodno upozorio Šakovića, ali on tome nije pridavao važnost, već je nastavio da večera.

Nedugo nakon toga, sumnjivi muškarac opet se pojavio, krećući se iz pravca Starog grada ka stolu za kojim su svi sedeli. Šaković nije reagovao ni na novo upozorenje prijatelja, koji mu je, kako tvrde izvori "Vijesti", rekao: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga".

Muškarac s belim kačketom ubrzano je prišao stolu, izvadio pištolj i s udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću. Izvor iz istrage kazao je za "Vijesti" da je ubica ispalio tri hica u glavu Podgoričanina, koji je pao na pločnik. Nakon toga ispalio je još dva hica u Podgoričanina, a potom i još tri.

Spotakao se i ostavio otiske

Iz Uprave policije je rečeno da se egzekutor spotakao nedaleko od ulaza u "Mogren", i da su inspektori na tom mestu pronašli otiske. Nešto dalje pronašli su i košulju i kačket koje je nosio.

Šaković godinama na meti Kavčana

Sada već pokojni navodni vođa podgoričkog ogranka škaljarskog klana, u poslednjih nekoliko godina bio je nekoliko puta na nišanu ubica iz suparničkog klana.

Šaković je teško ranjen 8. septembra 2017. godine u Podgorici. Napadači, koji nikada nisu pronađeni, tada su bukvalno izrešetali kafe "Auto Zete" u kom je on s bratom Markom čekao da mu operu automobil.

Minji Šakoviću život je tada spasio brat, koji ga je gurnuo na pod i zaštitio telom, a u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vreme kada je maskirani ubica prišao "BMW-om" i zapucao iz automatskog oružja.

Sredinom decembra iste godine, nedugo nakon što je otpušten sa lečenja, prijavio je policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Inspektorima Centra bezbednosti Podgorica tada je dostavio snimak s nadzornih kamera, na kojem se vidi muškarac, maskiran fantomkom, sa rancem na leđima, kako se šunja oko njegovog doma.

Nakon toga, a i zbog rata između škaljaraca i kavčana koji godinama bukti, Šaković je, kažu upućeni, do unazad par meseci bio veoma oprezan - retko je izlazio iz kuće i koristio je blindirani automobil.

NAPOMENA: Strogo zabranjeno preuzimanje fotografija

Video: Ovo je oružje kojim su rešetali Radoja Zvicera vođu kavačkog klana

(Telegraf.rs/Foto: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    20. jun 2022 | 07:38

    Џаба богатства кад он у кући седи закључан и гледа у монитор видео надзора.

  • Гаргамел

    20. jun 2022 | 07:37

    Какав је то живот кад се боји изаћи из куће а и ако изађе стрепи целим путем ... као миш се тресе !

  • Saša

    20. jun 2022 | 08:07

    Takva kamera bolje da ne postoji, kad se ništa i ne vidi. Mislim lik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA