Ubica Šakovića ostavio i DNK: Našli njegove otiske na haubi automobila

Istraga likvidacije visokopozicioniranog škaljarca Milića Minje Šakovića pokazala prve rezultate

  • 3
Milić minja Šaković ubistvo Budva Foto: Vijesti/Vuk Lajović, Rtcg.me

Nakon što je ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića, ubica je, bežeći budvanskim ulicama, ostavio otiske prstiju na jednom taksi vozilu koje je naletelo na njega nedaleko od mesta zločina, pišu Vijesti.

Sagovornik uključen u istragu dodaje da su policajci "skinuli" otiske prsta sa haube tog automobila. Isti izvor dodao je i da je pronađen DNK profil ubice, koji će se, kako je pojasnio, upoređivati sa nacionalnom i bazama policija okruženja.

Visokopozicionirani član škaljarskog klana ubijen je 17. juna oko 23.30 časova, u budvanskom restoranu Korkovado.

Ubica mu je prišao dok je večerao s prijateljima, i u njega, s leđa, ispalio najmanje osam hitaca. Tri metka Šakovića su pogodila u glavu, a kad je pao na pločnik, plaćeni egzekutor je, s udaljenosti od pola metra u njega ispalio još dva hica, pa još tri.

Obučen u svetle farmerke, belu košulju dugih rukava, crne patike s belim vezicama i s belim kačketom na glavi, napadač je pobegao ka hotelu "Mogren", a onda uskim putem ka naselju Gospoština.

Navodno, upravo u tom delu na njega je naleteo taksista, na čiju haubu se oslonio dok je pretrčavao ulicu.

Osim upoređivanja otisaka i DNK profila, inspektori su pregledali snimke sa nadzornih kamera pokušavajući da uvežu kretanje ubice i da otkriju da li je imao saučesnike i ko ga je, eventualno, navodio, a ko čekao nakon zločina.

Iz te institucije saopštili su da čine sve da rasvetle ubistvo u Budvi, koje nakon godinu zatišja označava nastavak rata crnogorskih kriminalnih klanova.

Ubijeni Šaković je, prema policijskim podacima bio visokorangiran u škaljarskom klanu, a inspektori su ga označavali šefom podgoričkog ogranka te kriminalne grupe.

Policija tvrdi da su u proteklih nekoliko godina više puta sprečili njegovu likvidaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peko

    21. jun 2022 | 09:40

    Neće tu nikad kraja biti. Sad će opet krvna osveta za Šakovića i sve tako dalje...

  • Racki

    21. jun 2022 | 10:48

    Znali ga on mirno srce kavu.. Pa pogorica je manja od nbg..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA