≫ 

Uhapšenim Baranima pritvor do 30 dana zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje ubistava

Oni su uhapšeni pre dva dana u Baru, u policijskoj akciji tokom koje je pobegao jedan od osumnjičenih

  • 0
Hapsenje, crna gora Foto: Shutterstock, Pixabay

Sudija za istragu Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana Baranima M. J. i M. P., koje Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i planiranje više likvidacija.

Oni su uhapšeni pre dva dana u Baru, u policijskoj akciji tokom koje je pobegao jedan od osumnjičenih - S. J.

Njih trojicu, ali i E. M. i E. M., V. U. i S. M. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči da su pripremali više likvidacija, piše Borba.me.

Mugoša će danas odlučivati o predlogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića - da M. J. i M. P. odredi pritvor.

Navodno, na nišanu članova te kriminalne grupe, bliske škaljarskom kriminalnom klanu, bili su pripadnici organizovane kriminalne grupe "kavači".

Branilac M.J., advokat Nikola Strugar kazao je da još nije dobio rešenje za određivanje privora.

- Predlog tužilaštva je bio da se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i opasnosti od uticaja na svedoke, odnosno saizvršioce koji su u bekstvu - kazao je advokat Nikola Strugar.

S. J. pobegao kroz prozor kupatila

Baranin S. J. (27), kojeg policija traži zbog stvaranja kriminalne organizacije, pobegao je inspektorima Specijalnog policijskog odeljenja i Sektora kriminalističke policije kroz prozor od kupatila tokom pretresa njegovog stana. On je prethodno uhapšen. Inspektori su mu stavili lisice na ruke, ali je on tražio da ode u toalet.

U kupatilu je bio sam bez obezbeđenja. Inspektori su čuli buku, ušli u kupatilo i videli otvoren prozor i kroz otvor S. J. kako beži. S obzirom na to da napolju nije bilo policije, on je uspeo da pobegne inspektorima.

Policajci su bili u obavezi da obezbede objekat spolja, a posebno jer se radi o osobi koja je u evidencijama bezbednosnih službi označena kao član organizovane kriminalne grupe. Iz Uprave policije su se oglasili povodom ovog događaja : "Na okolnosti postupanja policijskih službenika prilikom akcije utvrdiće se sve činjenice i preduzeti zakonom propisane procedure".

Video: Kod četvorice muškaraca nađeno 400 kg kokaina: Uhapšeni škaljarci u akciji španske policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA