≫ 

Glumica Tijana Marković na proslavi jubileja hrama u Tuzli: Za mene je ovo istorijski događaj

- Kao što je patrijarh Porfirije rekao "Gde god da živimo, sa kim god da smo, najvažnije je da vlada zakon ljubavi" - kaže Tijana Marković

  • 1
Glumica Tijana Marković, Tuzla Foto: SPC, Tuzla

Beogradska glumica Tijana Marković boravila je danas u Tuzli povodom jubileja koji proslavlja SPC i podelila svoje oduševljenje zbog današnjeg verskog sabranja.

Tijana je u Tuzli boravila sa verenikom Draganom Stevanovićem, koji je pomogao obnovu Sabornog hrama u Tuzli.

- Za mene je ovaj dan istorijski događaj, jubilej 140 godina, od osnivanja hrama Uspenskog u Tuzli, vrlo sam počastvovana. Ono što je najvažnije, što nam je došao patrijarh Porfirije, arhijereji i ostalo sveštenstvo, a ono što je kruna svega toga je narod. Ovaj dan je dokaz da je naš narod utemeljen na jevanđelskoj reči, na Hristovoj reči, jer je samo ona put da nas vodi u bolja vremena, a danas smo svedoci vremena gde se sve nekako radi da nas se razbije fokus, da odemo sa pravog puta, a upravo je ovaj dan dokaz da smo na pravom putu. Kao što je patrijarh Porfirije rekao "Gde god da živimo, sa kim god da smo, najvažnije je da vlada zakon ljubavi" - kaže Tijana Marković.

Podsetimo, u Drugu nedelju po Duhovima, 26. juna 2022. godine Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije služio je svetu arhijerejsku liturgiju u katedralnom hramu Uspenja presvete Bogorodice u Tuzli.

Njegovoj svetosti sasluživali su episkopi: bački Irinej, zvorničko-tuzlanski Fotije, gornjokarlovački Gerasim, osečkopoljski i baranjski Heruvim, valjevski Isihije, toplički i izabrani šabački Jerotej, hvostanski i izabrani zapadnoevropski Justin, mohački Damaskin, sveštenstvo i sveštenomonaštvo, u molitvenom prisustvu mnogobrojnog naroda Božijeg.

Na kraju svete liturgije, patrijarh Porfirije obratio se sabranom narodu i rekao da je danas ispunjen radošću zbog njihove ljubavi, zbog toga što vole Boga, svoju crkvu, zbog toga što crkvom žive i u njoj nalaze smisao svog postojanja, što čuvaju pravoslavnu veru i dodao da je pravoslavna vera i pravoslavna crkva u potpunosti uobličila ono što mi jesmo.

Video: Zvezda serije Porodica Tijana Marković nam je otkrila kome je posvetila ulogu Marije Milošević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA