Spasilačke ekipe pronašle preživele iz palog aviona na Braču: Helikopterom ih prevoze u bolnicu

Prema nezvaničnim informacijama letelica je registrovana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzleteli su sa piste aerodroma Brač

  • 0
Cessna 182 avion Shutterstock

Sportski avion marke Cessna 172 jutros je pao na južnoj strani ostrva Brač, istočno od poteza od uvale Vela Farska prema Pustinji Blaca.

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji su nakon potrage i uz pomoć dronova utvrdili tačnu lokaciju pada aviona i mesto stradavanja posade.

Prema nezvaničnim informacijama Slobodne Dalmacije, preživelo je svo troje putnika koji su sami i zatražili pomoć, i to šaljući poruke nakon što su izgubili kontrolu nad avionom.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, dve osobe su teško povređene, a jedna lakše. Helikopterom se upravo prevoze prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu.

Prema nezvaničnim informacijama letelica je registrovana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzleteli su sa piste aerodroma Brač. Prvi problemi registrovani su u 9.22 sati, a letelica je locirana u 10.17 sati na području Pustinje Blaca.

Dojava o padu stigla je u 9.36 sati od kontrole leta. Pilot se javio u 9.44 sata da su svi živi, ali da im je potrebna pomoć.

- U avionu se nalaze tri osobe, pilot i dva putnika. Obaveštene su sve nadležne službe, a na mesto događaja upućeni su radnici Direktorata civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske službe civilne zaštite i policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja - naveli su iz Civilne zaštite.

Svi putnici su preživeli i prema proceni vatrogasaca, koji su prvi došli na mesto događaja, nisu u životnoj opasnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA