≫ 

Pokrenuta istraga protiv četvorice muškaraca u Hrvatskoj zbog krijumčarenja droge: Robu nabavljali u Srbiji

skok je istražnom sudiji Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenog, dok se dvojica njih od ranije nalaze u istražnom zavoru

  • 0
Droga lekovi tablete zaplena policija novac dolari Foto-ilustracija: Shutterstock

Uskok je pokrenuo istragu protiv četvorice muškaraca, osumnjičenih da su u Srbiji nabavljali velike količine zabranjenih lekova, psihoaktivnih supstanci i biljaka iz kojih se može dobiti droga, a koju su potom krijumčarili u Hrvatsku radi dalje preprodaje, saopšteno je.

Rešenje o sprovođenju istrage, a potom i o njenom proširenju protiv četvorice okrivljenih Uskok je doneo na osnovu krivične prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Četvorica muškaraca osumnjičeni su za krivična dela zločinačkog udruživanja, neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge u sastavu zločinačkog udruženja i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet.

Uskok sumnja da je drugookrivljeni 34-godišnjak, od oktobra 2021. do 29. marta ove godine, u Hrvatskoj i Srbiji, organizovao i povezao u zajedničko delovanje preostale okrivljene i više drugih zasad nepoznatih osoba iz Srbije radi kontinuirane nabavke, prevoza i krijumčarenja iz Srbije u Hrvatsku i dalje prodaje velikih količina stvari zabranjenih u sportu, kao i lekova i psihoaktivnih supstanci i biljaka iz kojih se može dobiti droga.

Prema navodima Uskoka, prvookrivljeni 34-godišnjak je prema uputama vršnjaka, od oktobra do kraja novembra 2021. godine, u najmanje četiri navrata od njega preuzeo i prokrijumčario u Hrvatsku najmanje 12 kutija sa velikom količinom zabranjenih lekova i stvari koje je isporučivao 37-godišnjaku radi dalje preprodaje. Uz to, prvookrivljeni 34-godišnjak se sumnjiči da je 1. marta 2022. godine preuzeo od vršnjaka najmanje osam kutija s većom količinom zabranjenih lekova koje je isporučio 25-godišnjaku radi dalje preprodaje, piše Večernji list.

Potom je, ističe Uskok, drugookrivljeni 34-godišnjak dogovorio novu isporuku zabranjenih lekova, pa je prvookrivljeni 34-godišnjak u Batajnici od svog vršnjaka preuzeo dodatnih osam kutija sa više stotina hiljada tableta zabranjenih lekova i više desetina hiljada tableta i više stotina ampula supstanci zabranjenih u sportu.

Nakon toga se prvookrivljeni 34-godišnjak 29. marta 2022. godine uputio kamionom sa prikolicom u Hrvatsku radi isporuke 25-godišnjaku, ali su skrivene tablete i supstance otkrivene na graničnom prelazu Ilok. Uz to, pretragom kuće 37-godišnjaka pronađeno je 300 komada tableta jednog zabranjenog leka. Uskok je istražnom sudiji Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenog, dok se dvojica njih od ranije nalaze u istražnom zavoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA