Teslićani koji su pobedili karcinom održali humanitarnu modnu reviju: Sredstva idu Roditeljskoj kući "Iskra"

Organizatori humane akcije "U novom životu srcem za Iskru" u okviru ovog događaja sa sugrađanima su podelili svoje životne priče o borbi sa karcinomom

  • 0

Trinaestoro Teslićana, koji su dobili bitku sa različitim oblicima karcinoma, organizovalo je sinoć humanitarnu modnu reviju i sva sredstva od dobrovoljnih priloga dostaviće Roditeljskoj kući "Iskra" u Banjaluci, u koju su privremeno smeštena deca obolela od ove opake bolesti.

Organizatori humane akcije "U novom životu srcem za Iskru" u okviru ovog događaja sa sugrađanima su podelili svoje životne priče o borbi sa karcinomom.

Kao neko ko se uspešno oporavio od operacije tumora kostiju Teslićanin Predrag Dević, koji je i član banjalučkog Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti "Iskra", rekao je novinarima da su svi zajedno srcem uz ovo udruženje i bolesnu decu, a sugrađanima ukazao na značaj preventivnih zdravstvenih pregleda.

- Ovde smo da damo podršku i svima onima koji se trenutno bore sa ovom opakom bolešću, da im kažemo da vredi da se bore, da život posle postoji, da moraju biti hrabri i da veruju - izjavio je Dević, čija se majka izborila sa karcinomom štitne žlezde.

Snježana Petrović, koja se izborila sa karcinomom debelog creva, kaže da je neopisiv osećaj drugome podeliti svoju životnu priču i vlastitim iskustvom biti podrška da se psihički uhvati u koštac sa oboljenjem.

- Jako je važno da ste u tim momentima okruženi pozitivnim ljudima - izjavila je Petrovićeva, koja je tokom lečenja najtraumatičnije doživljavala gubitak kose.

Danica Diamant Nikolić, koja se izborila sa karcinom dojke, ukazala je na značaj redovnih lekarskih i samopregleda, a onima kojima je utvrđeno to oboljenje poručila da veruju u sebe i ozdravljenje.

Dvanaestogodišnja Ana Vaselić, kojoj je karcinom bubrega utvrđen kada je imala tri godine, kaže da joj je u borbi značila podrška roditelja i rodbine, kao i drugih korisnika "Iskre".

Manifestaciju u Gradskom parku pozdravio je načelnik opštine Teslić Milan Milićević, koji je ukazao na značaj podrške licima sa malignim oboljenjima čije lečenje je dugotrajno, te psihofizički i materijalno iscrpljujuće.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA