≫ 

Bravar iz Sarajeva osuđen na 30 meseci zatvora zbog obljube devojčice (8)

Prema presudi, on je proglašen krivim jer je osmogodišnju devojčicu, ćerku njegovog prijatelja, poljubio u usta, rukama dirao po grudima i polnom organu

  • 2
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Bravar Z. M. (64) osuđen je u sarajevskom Opštinskom sudu na 30 meseci zatvora zbog obljube osmogodišnje devojčice, potvrđeno je "Glasu Srpske".

U izrečenu kaznu će mu se, navodi se u presudi, uračunati vreme provedeno u pritvoru od 3. avgusta 2020. do 23. decembra 2020. godine.

Prema presudi, on je proglašen krivim jer je osmogodišnju devojčicu, ćerku njegovog prijatelja, poljubio u usta, rukama dirao po grudima i polnom organu.

Kako se navodi, bio je pijan i pozvao je osmogodišnjakinju da dođe i sedne kod njega. Rekao joj je da voli devojčice i svoje unuče, dajući joj 10 KM (oko 5 evra).

Kada je otac devojčice otišao da baci smeće, optuženi je prišao devojčici i poljubio u usta.

- Potom je rukom dirao po grudima te zavukao ruku ispod njene haljinice dirajući je po njenom polnom organu, a sve sa ciljem zadovoljenja svog seksualnog nagona. To je kod deteta dovelo do niza negativnih emocija u vidu straha, zebnje, zabrinutosti, posramljenosti, stida, uznemirenosti, nesigurnosti i neizvesnosti, sa poremećajem vitalnih dinamizama, usnivanje snova, na koji način je ista oštećena u neutvrđenom iznosu - navodi se u presudi koju je potvrdio Kantonalni sud u Sarajevu.

Presudom su oštećeni upućeni na parnični postupak radi nadoknade štete.

Optuženi je obavezan da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 850 KM (oko 430 evra), koji se odnose na troškove veštačenja.

Inače, Z. M. je oženjen, otac dvoje dece, a ranije nije osuđivan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA