≫ 

Ko je begunac kog hrvatska policija traži i helikopterom? Povezuju ga s bandom Pink Panter

Radi se o osobi koju policija sumnjiči da je pri pokušaju bega svojim automobilom udarila interventnog policajca koji je bio u zasedi pored bankomata

  • 1
Eksplozija u Zagrebu Foto: Tanjug/HINA/LANA SLIVAR DOMINIC

Marko Sudac (42), inače poznat policiji zbog niza imovinskih krivičnih dela, a koji je, između ostalog, povezivan s međunarodnom bandom Pink Panter, osoba je koju policija sumnjiči da je u noći na ponedeljak u Mihovljanu u Zagorju učestvovao u pokušaju pljačke bankomata. Štaviše, u ponedeljak je za njim pokrenuta velika potera za koju je angažovan i policijski helikopter, piše Jutarnji list.

Takođe, radi se o osobi koju policija sumnjiči da je pri pokušaju bega svojim automobilom udarila interventnog policajca koji je bio u zasedi pored bankomata, nakon čega su policajci zapucali prema automobilu, ali je počinilac vozilom ipak uspeo da pobegne.

Drugi muškarac kog policija dovodi u vezu s miniranjem bankomata u Mihovljanu je Ilija Jerković (37) iz Sesveta. On je, kako se navodi, uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja krađe.

Premda ni policija ni državno tužilaštvo nisu davali nikakve nove informacije o događaju koji je uznemirio stanovnike Zagorja, a zbog kog je u toku velika policijska potraga, nezvanično se saznaje da policija i državno tužilaštvo Marka Suca zbog gaženja policajca nameravaju da osumnjiče i za pokušaj teškog ubistva policijskog službenika pri obavljanju dužnosti.

Nedugo posle događaja u Mihovljanu policija je pretražila kuću Marka Suca u Zagrebu, ali nisu ga pronašli. Hoće li se ove optužbe protiv njega na kraju konkretizovati i pokretanjem krivičnog postupka od strane nadležnoga državnog tužilaštva, tek ostaje da se vidi. Naime, za sada još nije poznato kakve dokaze imaju policija i državno tužilaštvo da je upravo Marko Sudac bio osoba iza volana automobila kojim su se pljačkaši koristili.

Maskirani napadači

Kako se nezvanično saznaje, korišćena je ranije ukradena "škoda oktavija", kojoj policija još uvek nije ušla u trag. Takođe, navodno su pljačkaši, a tako i onaj u automobilu, bili maskirani, piše Jutarnji.

Inače, Marko Sudac je osoba koja se do sada u niz navrata pojavljivala u evidencijama policija nekoliko zemalja pa je protiv njega pokrenut niz postupaka od kojih su neki pravosnažno okončani, a neki još traju. Gotovo svi se vode zbog tzv. imovinskih krivičnih dela. Poslednji od njih pokrenut je krajem maja 2020. upravo zbog serije miniranja bankomata, a s njime je tada bio osumnjičen upravo Ilija Jerković (37) koji je u noći na ponedeljak uhapšen pored raznesenog bankomata u Mihovljanu.

Sudac, Jerković i još trojica okrivljenih tada su se teretili za niz napada na bankomate na području Zagreba, Zagorja, Primorja i Istre.

Pobegao iz zatvora u Švajcarskoj

Nekoliko godina ranije, o Sucu su pisali i strani mediji pošto je u oktobru 2016. spektakularno uspeo da pobegne iz švajcarskog zatvora u Sen Galenu, gde je završio zbog optužbi švajcarske policije da je kao član bande Pink Panter planirao da opljačka draguljarnicu u tome mestu.

Dve godine pre toga njega je Uskok osumnjičio kao predvodnika bande kradljivaca automobila s područja Zagreba, a među žrtvama krađa bila je Dijana Sušac, portparolka Ministarstva zaštite sredine, kojoj je ukraden "golf".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To je ta evropa

    7. jul 2022 | 08:19

    Praksu su stekli u nemackoj tamo je mnogo automata obijeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA