≫ 

Čuvar u Hrvatskoj narodnoj banci mrtav pijan pao niz stepenice: Dezorijentisan pucao u vrata da izađe

U policiji su rekli da niko drugi nije povređen, a povređenom čuvaru je pružena pomoć u KBC-u Zagreb

  • 0
Hrvatska narodna banka HNB pijani čuvar Foto-ilustracija: Shutterstock

Zagrebačka policija saopštila je da je pijani 57-godišnji čuvar u sedištu Hrvatske narodne banke (HNB) u sredu oko 23 sata, nakon pada na stepenicama, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ispalio jedan hitac iz službenog pištolja kojom prilikom su oštećena vrata.

Policija je precizirala da je čuvar pod uticajem 2.9 promila alkohola pao na stepenicama i teško se povredio, nakon čega je ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja koje je posedovao na zaduženju usled čega su oštećena vrata.

U policiji su rekli da niko drugi nije povređen, a povređenom čuvaru je pružena pomoć u KBC-u Zagreb, piše Index.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

- Juče, 6. jula oko 23 sata na prostoru Medveščaka na Trgu hrvatskih velikana, 57-godišnji zaposleni trgovačkog društva koji obavlja poslove u prostoru banke je pod uticajem alkohola od 2.9 g/kg pao na stepenicama i teško se povredio. Nakon pada 57-godišnjak je pod za sada nerazjašnjenim okolnostima ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja koje je posedovao na zaduženju usled čega su oštećena vrata. Prilikom navedenog događaja niko drugi nije opovređen. Lekarska pomoć povređenom pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u toku - piše policija.

Oglasili se iz HNB-a

HNB je saopštio da je čuvar kompanije AKD-Zaštita u noći na četvrtak, prilikom noćnog obilaska prostorija, pao na stepeništu sedišta HNB-a nakon čega je izgubio mobilni i karticu za kontrolu prolaza.

U središnjoj banci kažu da je čuvar u stanju dezorijentisanosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao da otvori vrata, nakon čega je opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima.

U HNB-u dodaju da su ostali čuvari odmah reagovali te su pozvali hitnu pomoć, policiju i inspekcijske službe. Ističu i da je hospitalizovani čuvar u stabilnom stanju.

Video: Poginuli svi putnici aviona koji je nestao u Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA