Dečak povređen u sudaru dva bicikla u Hrvatskoj: Otac dobio prijavu jer dete nije nosilo zaštitnu kacigu

Iz PU brodsko-posavske kažu da su se u prvih šest meseci ove godine na njihovom području dogodile 22 saobraćajne nesreće u kojima su učesnici bili biciklisti. Od toga je u 19 nesreća bilo šest teško povređenih osoba, a 12 lakše

  • 0
Saobraćajna nesreća, bicikl, biciklista, udaren biciklista Foto: RINA/ilustracija

Otac osmogodišnjeg dečaka iz Slavonskog Broda koji je povređen u sudaru dva bicikla, dobio je prijavu policije jer sin nije nosio zaštitnu kacigu.

Naime, u sredu oko 18.30 sati u Savskoj ulici u Slavonskom Brodu došlo je do sudara dva bicikla i tom prilikom je tokom pada povređen dečak.

Policija je na mestu nesreće sprovela uviđaj i utvrdila da je 21-godišnji biciklista oduzeo prednost prolaska školarcu koji je svoj bicikl vozio, kako se pokazalo, bez zaštitne kacige. Detetu je lekarska pomoć pružena u brodskoj bolnici nakon čega je pušten kući na oporavak.

Krivac je dobio prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o sigurnosti saobraćaja na ulicama, kao i 46- godišnji otac povređenog dečaka, piše Jutarnji.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su se u prvih šest meseci ove godine na njihovom području dogodile 22 saobraćajne nesreće u kojima su učesnici bili biciklisti. Od toga je u 19 nesreća bilo šest teško povređenih osoba, a 12 lakše.

- U cilju smanjenja broja saobraćajnih nesreća i stradanja ljudi, posebno mladih i dece, policijski službenici nastavljaju sa nadziranjem saobraćaja i pozivaju na oprez budući da su biciklisti jedna od najugroženijih grupa u saobraćaju.

Policija takođe apeluje na bicikliste da siđu sa bicikla i ručno ga guraju kad prelaze ulicu na mestu gde se nalazi semafor i preko biciklističkih staza i pešačkih prelaza, a poželjna je i reflektirajuća odeća, održavani bicikli sa svetlima...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA