≫ 

Aleksa dobio 10 godina zatvora za dvostruki pokušaj ubistva: Žene udarao bocom i kamenom po glavi

Nišević je u svoj mahniti pohod krenuo 17. jula prošle godine u rano jutro

  • 1
Aleksandar Nišević Foto: Facebook

Aleksandar Nišević zvani Aleksa (29) iz Gline osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja ubistva, a opozvane su mu i dve ranije presude za krađe, pa ga je sudija Višnja Strinić osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 i po godina.

Kako piše Dalmatinski portal,  Nišević nije došao na objavu presude, a pritvor mu je produžen automatski,  s obzirom da je dobio kaznu strožu od pet godina zatvora.

Nišević je u svoj mahniti pohod krenuo 17. jula prošle godine u rano jutro.

Najpre je oko 7.10 sati napao N. M. na terasi kafića Firule. Zatražio je času vode, a onda ju je napao. Dok je žena bila okrenuta leđima, punim zamahom udario ju je staklenom bocom po temenu. Pala je leđima na stepenice, a on ju je uhvatio za vrat i kosu. Udarao je njenom glavom o stepenice i zid, tukao ju je i šakama po glavi i telu.

Iako se opirala i odgurivala ga, nije odustajao, već je nastavio da je udara dok nije naišla slučajna prolaznica. N. M. je zadobila teške telesne povrede. Smrtna posledica je slučajno izostala, navodi se u presudi.

Drugi napad usledio je je oko 8.50 sati u Šimićevoj na Blatinama ispred zgrade sa brojem 27. Nakon što ju je pratio, K. U. napao je ženu kamenom dimenzija 11 sa 7,5 sa 3,5 centimetra. Punim zamahom udario ju je u potiljak, uhvatio za ruku i kosu, oborio na pod, vukao je i udarao šakama po glavi i telu. Njenom glavom udarao je o zid i staklo ulaznih vrata zgrade koje se usled udaraca razbila.

Žena se branila i odgurivala ga od sebe, ali on nije odustajao sve dok nisu počeli da viču stanari okolnih zgrada. Napadnuta žena je dobila brojne povrede.

Za svaki pokušaj ubistva Nišević je dobio po pet godina zatvora, a opozvane su mu i pravosnažne uslovne presude sudova u Sisku i Zagrebu kojima je osuđen na uslovne kazne od 10 meseci i godinu dana zbog teške krađe, odnosno, krađe pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 i po godina zatvora. Izrečena mu je i sigurnosna mera obveznog lečenja zavisnosti od psihoaktivnih droga i alkohola.

Žrtve su upućene da imovinsko-pravni zahtev. Nišević će morati da plati i 80.820 kuna sudskih troškova, od čega 77.820 kuna predstavlja troškove veštačenja.

Nišević je u istrazi prvo negirao dela, iako su ga snimile kamere video nadzora. Na raspravi je kazao da je bio pod uticajem alkohola i opijata i da se ne seća šta se dogodilo.

- Poznavajući sebe, nikada to ne bih uradio - rekao je na suđenju.

Nije hteo da odgovara na pitanja sudije i tužiteljke.

Video: Ovog čoveka traži policija zbog pokušaja ubistva: Nudi novčanu nagradu svakome ko zna gde se krije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    16. jul 2022 | 08:54

    Ovog i ovakve ne treba osudjivati na zatvor,velika greska,nego zatvoriti u ludaru,i baciti kljuc!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA