≫ 

Goreo još jedan automobil na auto-putu u Crnoj Gori: Nadležni uputili molbu građanima da ne ponavljaju grešku

Apel građanima je da ne kreću neispravnim vozilima na put

  • 10
Zapalio se auto, crnogorski autoput Printscreen/Videoplus.rs

Na novootvorenom auto-putu Podgorica (Smokovac) – Kolašin (Mateševo), zapalio se još jedan automobil. To je treći po redu otkako je otvorena ova deonica. 

Iz Monteputa, preduzeća koje upravljanja auto-putem, apelovali su na građane da sa neispravnim vozilima ne izlaze na auto-put.

Podsetimo, prioritetna deonica auto-puta, od Smokovca do Mateševa, puštena je u saobraćaj na Dan državnosti Crne Gore 13. jula.

Putarina za auto-put se neće naplaćivati narednih sedam dana, tačnije do 21. jula.

Premijer Dritan Abazović predložio je da se auto-put nazove po prvoj ženi vozaču na Balkanu - princezi Kseniji. Abazović je istakao da je projekat autoputa možda najveći poduhvat u crnogorskoj istoriji, te da je zalog za razvijenu Crnu Goru koju ćemo ostaviti našoj deci.

"Danas ne otvaramo put, otvaramo perspektivu, za građane, privredu, budućnost Crne Gore. Autoput je početak trajnog spajanja Crne Gore sa svetom. Vrleti crnogorskog krša sjediniće se sa plodnom ravnicom, glavni grad sa severom, Crna Gora sa Evropom", istakao je Abazović.

Auto-put, kako je rekao, pokazuje novi pravac razvoja.

"To je razvoj severa i ispravljanje učinjene nepravde prema ovoj regiji. Zato, neka ovaj put vodi sever i celu Crnu Goru napred.

Ukupna dužina tunela je 17,7 kilometara što čini oko 43 odsto dužine prioritetne deonice auto-puta. Putarina za motore će biti 1,5 evra, za automobile 3,5 evra, a za autobuse i kamione 17 evra.

Maksimalna brzina kretanja ograničena je na 100 kilometara na sat. Cena proritetne deonice auto-puta prema osnovnom ugovoru je bila 809,6 miliona evra. Od kineske Eksim banke pozajmljena su 944 miliona dolara na 20 godina, sa kamatom od dva odsto, uz grejs period od šest godina.

Video: Izgoreo mercedes na auto-putu ka Beogradu: Pogledajte snimak buktinje kod naplatne rampe Obrenovac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sax

    16. jul 2022 | 20:14

    Nisu u pitanju kola, nego vozači. Veliki uspon, ubace u 5.brzinu, na 2000obrtaja, gas do poda. A i verovatno osigurač ventilatora stavljen veći, često kod peugeot i citroen

  • Aha

    16. jul 2022 | 19:39

    Vatreni autoptut...

  • Miško

    16. jul 2022 | 23:15

    U 90 odsto slučajeva uzrok su električne instalacije, a većma tzv. "ksenon" sijalice koje ugradjuju mnogi vozači...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA