≫ 

Nesvakidašnja situacija u Hrvatskoj: Mašinovođa zaspao, Splićani čekali voz za Osijek na semaforu 42 minuta

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7:40 pa do 8:22 sati

  • 2
voz Francuska ilustracija Foto: Pixabay/ Ilustracija

Vožnja brzim vozom od Splita do Osijeka inače traje 13 sati, a zbog neočekivanih okolnosti putnici su, ovog puta, morali putovati još 42 minuta duže. Naime, jer je mašinovođa zaspao.

Kako prenosi hrvatski portal 24 sata.hr, interesantne situacije se vezuju za železničku liniju koja povezuje Slavoniju i Dalmaciju. Ovog puta, voz je kasnio iz jednog, jednostavnog razloga, jer je mašinovođa zaspao.

Međutim, voz za Osijek je kasnio čak 42 minute.

Voz je stigao pred Sveti Ivan Žabno, zastao na semaforu i tu ostao dodatnih 42 minuta. Kako prenose hrvatski mediji, mašinovođu su kolege zvale mobilnim telefonom, ali bezuspešno - sve dok mu šef nije zakucao na vrata.

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7:40 pa do 8:22 sati.

Hrvatske železnice su samo potvrdile informaciju da je voz na ulaznom semaforu železničke stanice bio u zastoju, ali nisu želeli dodatno da komentarišu.

Kako je jedan od radnika s železničke stanice odgovorio novinarskim upitima, prevoznik će biti sankcionisan.

- Prevoznik će biti pisano upozoren na propust uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Takođe, on se upućuje Komisiji za štete zbog izazvanog kašnjenja voza - saopštili su, dodajući da prevoznik nije bio u alkoholisanom stanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    18. jul 2022 | 06:34

    Brzi voz a treba mu 13 sati od Splita do Osijeka......koliko treba sporom......

  • Max

    18. jul 2022 | 10:39

    Nije zaspao masinovodja. Masinovodja je zvao u prometni ured zeljeznicke stanice da pita zbog cega mu se ne pali zeleno svjetlo na semaforu koje mu daje dozvolu za ulazak u stanicu. Zaspao je prometnik koji je pogledom na displej( koji pokazuje kretanje vlakova) trebao pritiskom na dugme promjeniti svjetlo na semaforu. Nasao ga je sef stanice kako spava u uredu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA