≫ 

Baka palila otpad u Konjicu, pa izazvala požar većih razmera: Gorela hrastova šuma

Poslednjih dana Hercegovinu su zahvatili brojni požari, a pretpostavlja se da je je veliki broj njih uzrokovan ljudskim faktorom

  • 0
Požar, vatrogasci Foto-ilustracija: Shutterstock

U Konjicu je 79-godišnja žena na lokalitetu između mesta Lisičići i Memidžana zapalila otpad u blizini svoje kuće i uzrokovala šumski požar većih razmera, potvrdio je MUP HNK.

Kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona juče u 14.15 sati PU Konjic je obaveštena da je između mesta Lisičići i Memidžani izbio šumski požar koji je zahvatio veću površinu hrastove šume i više stabala voća, koji je nastavio da se širi.

- Na mesto događaja odmah su izašli pripadnici policije, pa je utvrđeno da se požar aktivirao u blizini kuće K.N. (79) koja je pronađena i koja je tom prilikom izjavila da je čistila svoju parcelu i zapalila otpad u blizini svoje kuće nakon čega se vatra proširila - navode iz MUP-a HNK.

Sa slučajem je, kako navode upoznato i Odeljenje kriminalističke policije, koje sprovodi dalje aktivnosti predviđene zakonom, piše Klix.

Podsetimo, poslednjih dana Hercegovinu su zahvatili brojni požari, a pretpostavlja se da je je veliki broj njih uzrokovan ljudskim faktorom, zbog čega se građani pozivaju na odgovorno ponašanje u prirodi.

Vatrogasne ekipe se sa požarom koji je izbio na području Boračkog jezera bore već peti dan, a sada im u gašenju iz vazduha pomažu i helikopteri Oružanih snaga BiH.

Video: Dim zaklonio Sunce: Divlji požari u Španiji van kontrole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA