≫ 

Filmska pljačka u Španiji: Par iz restorana u rancu izneo vina vredna 1,6 miliona €, "pali" u Hrvatskoj

Da su ukradene boce jako važne i unikatne, potvrđuje i činjenica da je vlasnik restorana u više navrata ponudio da ih otkupi, posebno one stare više od 200 godina

  • 0
Čile vino Foto: Tanjug/AP

Par profesionalnih lopova, koji su prošle godine u Španiji optuženi za krađu 45 boca vina, vrednosti 1,6 miliona evra, uhapšeni su u Hrvatskoj. Akcija je trajala više od dva meseca, a u nju su bili uključeni policajci iz nekoliko država.

U oktobru prošle godine muškarac i žena, koji su boravili u hotelu i restoranu Atrio u Kaseresu, gradu na jugu Španije, ukrali su 45 boca skupog francuskog vina. Neke boce bile su stare više od 200 godina, a ceo slučaj danima je bio glavna vest u španskim medijima.

Policija je tada saopštila da je ova akcija detaljno planirana, a počela je tako što je žena koristila lažni švajcarski pasoš prilikom rezervacije hotela. 

- Posle večere, otišli su u sobu, ali ju je muškarac ubrzo napustio i otišao u podrum. Iskoristio je ukradeni ključ, a sa sobom je poneo tri velika ranca u koja je spakovao ukradene flaše. Jedan je držao na leđima, dva u rukama. Rance je obložio hotelskim peškirima, kako se boce ne bi razbile - saopštila je policija, prenosi Guardian.

Par je sutradan u 5.30 napustio hotel.

- Nakon brojnih istraga koje su sprovedene kako u Španiji, tako i u drugim državama, policija je uspela da identifikuje osumnjičene. Cela akcija pljačke bila je detaljno isplanirana, a jano je i da se radi o uigranim profesionalcima, s obzirom na to da su pre krađe tri puta posetili restoran, kako bi prikupili potrebne informacije - rečeno je iz policije.

Njih dvoje su Španiju napustili nekoliko dana nakon spektakularne pljačke i sve vreme su putovali Evropom, pa je policiji bilo teško da ih prati. Konačno su uspeli da im uđu u trag na granici između Crne Gore i Hrvatske. Zahvaljujući brzoj reakciji Hrvatske policije ubrzo su uhapšeni u toj zemlji zahvaljujući operaciji u kojoj su učestvovali i Interpol u Europol. 

Kasnije je utvrđeno da su za uhapšenim muškarcem već bile raspisane dve poternice zbog krađa u Madridu.

Da su ukradene boce jako važne i unikatne, potvrđuje i činjenica da je vlasnik restorana u više navrata ponudio da ih otkupi, posebno one stare više od 200 godina.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA