Veliki požar u Sloveniji pod kontrolom, tokom noći ga gasilo 500 vatrogasaca

Požarna linija prema Trstu i dalje je aktivna, a mnogo vatre i dima vidi se i s italijanske strane granice, zbog čega je tokom noći bilo aktivno čak 500 vatrogasaca

  • 0

Na slovenačkom Krasu, uz granicu s Italijom, i dalje se bore s požarom koji je sinoć uzeo i prvu žrtvu, pripadnicu civilne zaštite koja je poginula s italijanske strane.

U četvrtak kasno posle podne buknuo je požar kod Cerja. Noć je bila teška za sve koji su se borili s požarom na gorskom delu Krasa.

Požarna linija prema Trstu i dalje je aktivna, a mnogo vatre i dima vidi se i s italijanske strane granice, zbog čega je tokom noći bilo aktivno čak 500 vatrogasaca.

- Požari su pod kontrolom - saopštio je zapovednik požarišta Severnog primorja.

Slovenački premijer Robert Golob najavio je u emisiji 24ur Zvečer da vlada namerava da prizna naknade dobrovoljnim vatrogascima koji gase požar na Krasu, prenosi Index.

- Bili smo upoznati s nekim anomalijama u sistemu vatrogastva i najverovatnije ćemo sutra na dopisnoj sednici vlade doneti meru prema kojoj ćemo, nakon aktiviranja državnog plana, svim dobrovoljnim vatrogascima priznati naknadu. Takođe, menjaćemo zakon o vatrogastvu ili ćemo taj deo urediti u zakonu. Pre toga, osiguraćemo naknade vatrogascima koji se bore s požarima na Krasu, da tako barem pokažemo zahvalnost države - rekao je Golob i zahvalio svima.

Video: Ogromni požari u Sloveniji: Gore šume i brda, angažovani helikopteri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA