≫ 

Viši sud u Podgorici potvrdio pritvor Petru Lazoviću

Lazović je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotrebu službenog položaja

  • 1
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, potvrdilo je odluku istražnog sudije kojom je određen pritvor službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću.

Lazović i Pantović su osumnjičeni za članstvo u kriminalnoj organizaciji Slobodana Kašćelana, a pritvor im je određen, jer je sud procenio da postoji opasnost da pobegnu i da utiču na svedoke, prenosi crnogorski portal CDM.

Njima je prošlog utorka određeno zadržavanje do 72 sata, a Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih dela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Lazović je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotrebu službenog položaja.

Dan nakon Lazovića, uhapšen je i Radovan Pantović u predmetu formiranom na osnovu materijala koji je prikupljen sa aplikacije Skaj.

Pantović se pred tužiocem branio ćutanjem.

On se sumnjiči za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi CDM.

Video: Snimak hapšenja Slobodana Kašćelana navodnog vođe Kavačkog klana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    28. jul 2022 | 17:24

    Hoće li išta biti od toga, ili samo ono tresla se gora rodio se miš. Vidjecemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA