Uhapšen zelenaš u Herceg Novom: Davao novac na kamatu, uzeo 450.000 evra od žrtve

M.Š. je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu

  • 2
Policija Crna Gora, Podgorica Foto: Nikola Tomić

U Herceg Novom uhapšen je M.Š. (26) iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zelenaštvo.

Sumnja se da je M.Š. od 2014. godine do maja 2022. godine oštećenom licu iz Herceg Novog davao novac na zajam, ugovarajući za sebe nesrazmernu imovinsku korist, tj. mesečnu kamatu u iznosu od 15 do 20 posto, piše u saopštenju PU Herceg Novi.

On je, kako se sumnja, na ovaj način pribavio materijalnu korist u iznosu od oko 450.000 evra, čime su nastupile teške posledice po oštećenog i njegovu porodicu, koji su bili prinuđeni da prodaju nepokretnosti velike materijalne vrednosti, a zatim novac od prodaje predaju M.Š. na ime vraćanja duga i kamata.

M.Š. je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anriglobalistkinja

    29. jul 2022 | 15:40

    Poceo da zelenasi i kamatari sa 18 godina?!!Sa 26 napravio 450k €,..Gde ce njemu biti kraj i sta ce sve raditi kad bude 50 godina imao kada je vec tako mlad ogrezao u ozbiljan kriminal.

  • Febo

    29. jul 2022 | 17:31

    Sta rade nasim ljudima u Berlinu (kamatari),ovaj je jos dobro proso

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA