≫ 

Nakon akcije crnogorske policije, prijava protiv 12 lica: Sumnjiče se za stvaranje kriminalne organizacije

Četvoorica osumnjičenih se već nalaze u zatvoru zbog drugih krivičnih dela

  • 0
Crnogorska policija Foto: Nikola Tomić

Službenici Uprave crnogorske policije sproveli su juče akciju "UIKS" i procesuirali Specijalnom državnom tužilaštvu 12 lica koja se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, od kojih se dva lica sumnjiče za krivično delo teško ubistvo podstrekivanjem, saopštila je policija.

- Krivična prijava podneta je protiv R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., F.K., R.Ž. i V.L., dok se R.Z. i M.V. sumnjiče i za krivično delo teško ubistvo podstrekivanjem. V.L., službenik UIKS-a, je lišen slobode, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena lica nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih dela - saopšteno je.

Sumnja se da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih dela protiv života i tela, a čiji članovi su postali ostala osumnjičena lica, pa su u cilju realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela na štetu lica jedne suprotstavljene kriminalne organizacije.

Sumnja se takođe, da je V.L., službenik UIKS-a imao zadatak da pruža logističku podršku prilikom izvršenja krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA