≫ 

Roditelji dečaka kog je udario šef kabineta potpredsednice Vlade HR: "Slomio mu ruku i noge, deca su vrištala"

Šemper je noć na subotu proveo u policijskim prostorijama na trežnjenju jer je imao 1,04 promila alkohola u krvi, u subotu oko 20 sati predat je pritvorskom nadzorniku u Gospiću, te je jutros priveden

  • 8

Dečak (10), kojeg je autom udario Dalibor Šemper, šef kabineta potpredsednice Vlade Hrvatske, a zatim pokušao da pobegne sa lica mesta, u stabilnom je stanju i pri svesti, rekao je njegov otac za hrvatske medije.

Da podsetimo, u petak uveče je Šemper, pod uticajem alkohola vozeći svoj Suzuki sleteo s ulice u Štikadi kod Gračaca i udario 10-godišnje dete.

Dete je teško povređeno, a vozač je "hteo da napusti mesto događaja bez da povređenom dečaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

Zaustavila su ga četvorica Sinjana.

Povređeni dečak prebačen je iz Gospića u KBC Zagreb gde je u subotu operisan i stanje mu je stabilno.

- Dobro je, držimo se koliko možemo. Sad je stabilno, operisan je, dalje ćemo videti šta će biti. Pri svesti je sada, a slomljene su mu desna ruka i obe noge - kaže otac dečaka za 24sata.hr.

U trenutku nesreće, dečak se, kaže, igrao na livadi sa sestrom.

- Ovaj je izleteo s ulice i pokupio ga. Čuo se udarac. Živim blizu, čuo sam mu sestru kako je zavrištala. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Otišao sam tamo i video šta se dogodilo. Bio je pri svesti - priča otac.

Zvali su hitnu i otišli za Gospić, a tamo su, nakon što su videli kakva je situacija, odlučili da se ide za Zagreb.

- Držali smo ga u naručju. Pričali smo s njim samo da ga održimo na svesti do dolaska Hitne. On je ponavljao: Boli, boli boli. Ja sam samo molila Boga da preživi - ispričala je majka dečaka za Jutarnji.hr.

I majka i otac su u Zagrebu.

Majka kaže da se nesreća dogodila oko pedesetak metara od njihove kuće, a sa njima je bila još jedna devojčica.

- Ćerka koja je bila s njim mi je ispričala da je auto doleteo, da je presekao traku, udario u saobraćajni znak i pokupio malog. Svo troje su bili jedno pored drugoga, njih dve su se valjda nekako izmakle, on nije uspeo. Vozač je zavrludao i samo nastavio prema Gospiću. Ćerka kaže da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje. Čula sam da su ga zaustavili neki momci, nadam se da ću im se uspeti zahvaliti - govori majka.

Dečakova sestra je još u šoku.

- Bila je uz njega kad se to dogodilo. Stalno razgovaramo - dodaje otac.

Šemper doveden na ispitivanje: Noć proveo u policiji na trežnjenju

Šemper je jutros u 9.05 sati doveden na ispitivanje u Opštinsko državno tužilaštvo u Karlovcu zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći.

On je noć na subotu proveo u policijskim prostorijama na trežnjenju jer je imao 1,04 promila alkohola u krvi.

Potpredsednica Vlade Anja Šimpraga kaže da nadležna tela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrešenje s dužnosti šefa kabineta.

- Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dečakovu porodicu kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dečakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim radnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dečaka - kaže Šimpraga.

Policija o nesreći: Udario je dete, svedoci su ga ulovili nakon kilometra vožnje

Portparolka PU ličko-senjske Maja Brozičević za N1 je govorila o detaljima nesreće u kojoj je učestvovao Dalibor Šemper.

- U petak 29. jula u 20 sati i 40 minuta na deonici državnog puta D50 u Gračacu dogodila se saobraćajna nesreća s povređenom osobom. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao ličnim automobilom i to pod uticajem alkohola od 1,04 promila bez tolerancije, krećući se iz smera Gračaca u smeru Gospića i usled nedržanja sredine saobraćajne trake skrenuo je ulevo i udario u pešaka, odnosno dete koje se kretalo van trotoara u suprotnom smeru - rekla je.

Potvrdila je da je vozač napustio mesto događaja, a da povređenom detetu nije pružio pomoć.

- Dete je teško povređeno i nalazi se na lečenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Protiv vozača je podneta krivična prijava zbog dva krivična dela, izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju i nepružanja pomoći - kazala je.

Brozičević je potvrdila da su za vozačem krenuli svedoci koji su ga nakon kilometra vožnje pretekli i zaustavili.

Video: Kako bi građani Beograda reaguju na vršnjačko nasilje: Neki bi stvar uzeli u svoje ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    31. jul 2022 | 14:04

    Tipičan hrvatski političar. Ne priznaje odgovornost ni za jedno učinjeno delo, bio pijan ili trezan.

  • Mile

    31. jul 2022 | 15:01

    To je prava slika ljudi sa Balkana koji imaju i najmanju vlast misle da mogu sve i mogu do nas je mi samo cutimo a oni sve gori igri ustaj narode.

  • Niko

    31. jul 2022 | 16:08

    Taj je očigledno završio u zatvoru i završio sa karijerom...naš ubije ženu i niko ništa...bitna razlika u državi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA