≫ 

Goran stradao kada se našao u vatrenom obruču: "Rekao mi je da ide napred"

Ovaj hrabri vatrogasac, iz zasad još neutvrđenih razloga, nije uspeo da se povuče, te ga je, u vatrogasnom žargonu, pregazila vatra

  • 0
HRVATSKA POZAR Šibenik Vatrogasci Foto: Tanjug/HINA/Mate Gojanović

Iako službeno još nema podataka kako je došlo do stradanja dubrovačkog vatrogasca Gorana Komlenca, Jutarnji list saznaje da je Goran (42) život izgubio nakon što se našao u vatrenom obruču.

Kako saznaju od vatrogasaca, izdat je nalog za povlačenjem nakon čega se cela grupa povukla izuzev nesrećnog Gorana, oca dvoje male dece.

Ovaj hrabri vatrogasac, iz zasad još neutvrđenih razloga, to nije uspeo, te ga je, u vatrogasnom žargonu, pregazila vatra.

Komlenac je kao vatrogasac profesionalno radio više od dve decenije, a pre toga bio je i član DVD-a Orašac.

Požar u kojem je izgubio život izbio je upravo u njegovom mestu, na području Orašac-Gromače kod Zatona Dubrovačkog, a gasilo ga je više od stotinu vatrogasaca i četiri kanadera.

Iza sebe je ostavio suprugu, dete staro tri godine i pre tri meseca rođenu devojčicu.

Opisuju ga kao čoveka koji je živeo za porodicu i vatrogastvo, redovno je učestvovao u vatrogasnim takmičenjima u kojima je neretko i pobeđivao.

Goranovi kolege su u šoku i kroz suze samo govore da je bio veliki pozitivac, sjajan čovek i vatrogasac.

Zapovednik Javne vatrogasne jedinice Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović izjavio je kako je situacija na požarištu danas solidna, ostaće da ga čuvaju tokom dana, a ako stanje ostane nepromenjeno, moguće je i povlačenje sa požarišta sutra, piše Dubrovački vjesnik.

- Znate, veći je problem od požara sada atmosfera u jedinici, vlada neka letargija, ne znam kako ću podići ljudstvo - priznao je Krilanović i prisetio se poslednjih reči Gorana Komlenca s kojim su se kolege čule zadnji put juče između 13.30 i 14 sati:

- Rekao je: "Ja idem napred, pokušaću prigasiti..." - prisetio se Krilanović.

Prve nezvanične procene govore o 87 hektara opožarene površine u požaru iznad Orašca. Na vatrenom frontu vatrogasci su razvili 5 kilometara vatrogasnih creva, a požarište trenutno čuva 30 gasitelja.

Neszvanično se može doznati tek da je Goran Komlenac juče oko 12.20 sati, čim je primetio požar, odmah krenuo na teren da vidi šta se može učiniti. Sa sobom je navodno poneo voki-toki, ali u jednom trenutku je s njim prekinuta veza.

Vatrogasci su za kolegom bezuspešno tragali celo nedeljno poslepodne, a i brojni pokušaji da ga dozovu na mobilni su propali, piše Dubrovački vjesnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA