≫ 

Požar u Njivicama divlja, ugrožene su i kuće: Dramatični prizori u Crnoj Gori

U gašenje požara uključio se i avion MUP-a

  • 10

Na Njivičkom putu u hercegnovskoj opštini, pre graničnog prelaza, jutros oko devet sati izbio je požar velikih razmera. Komandir Službe zaštite i spasavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da je situacija kritična - vatra je prešla put i širi se prema naselju.

Izgoreo je jedan napušteni objekat, a ugroženo je više od 15 kuća.

Vatrogasci intervenišu duž celog Njivičkog puta, do graničnog prelaza Kobila.

Portal RTHN prenosi da su dve kuće bile u neposrednoj opasnosti od požara, ali da su odbranjene zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

U gašenje požara uključio se avion Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdio je vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za zaštitu u spasavanje Miodrag Bešović.

- Avion smo preusmerili iz Nikšića, gde je bio angažovan na gašenju požara. Došao je, jer su se popravili meteo uslovi - rekao je on.

Za požar iznad Njivica su na ispomoć kolegama iz Herceg Novog, sa ljudstvom i protivpožarnim vozilima, došle i ekipe tivatske Službe zaštite i spašavanja, kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava "Tivat" i "Boka" iz Tivta i "Krtoli" iz Radovića.

- Nakon prosipanja vode na požarište, avion sleće na tivatski aerodrom po novu količinu, ali punjenje ide relativno brzo - navodi Bešović i dodaje da će pomoć kanadera iz Hrvatske ovoga puta izostati.

- Njima su aktivni požari, a vazduhoplovi su im angažovani na gašenju. Ostali smo u komunikaciji, pa ukoliko oni to reše, izaći će nam u susret. Pokrenuli smo sve procedure - rekao je Bešović.

Očekuje se da se u gašenje uključi i helikopter Vojske Crne Gore, koji je trenutno uključen u akciju spasavanja na Durmitoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boss

    2. avgust 2022 | 16:22

    Avion došo 4 sata po izbijanju pozara...a uz buru i maestral stvarno je bilo veselo.Još uvek sve tinja.I kako je moguće da crnogorci nemaju helikopter ili avion za ovakve (ne)prilike...

  • Ja

    2. avgust 2022 | 16:04

    Ja sam tamo celog dana, od 9 jutros gledamo pozar i kako se siri.Poceli su tek malo pre da ga gase. UZAS!

  • Panter

    2. avgust 2022 | 17:02

    Mogu da potvrdim samo ovo sto rekose u komentarima,gledao sam pozar dok je bio velicine 2 metra precnika,niko ne reaguje,tek sad gase kad je vec pogorelo dosta rastinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA