Predata inicijativa o izglasavanju nepoverenja vladi Crne Gore

Inicijativu su predali DPS, SDP, LP, SD i DUA

  • 17
Ana Brnabic i Dritan Abazovic

Foto: Nikola Anđić

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepoverenju 43. Vladi Crne Gore.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova, razlog za podnošenje predloga je izostali rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, "a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje", pišu Vijesti.

- Dalje, ignorantskim postupanjem predsednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je na kraju obrazloženja predloga zaključeno da je, "zbog svega navedenog, a u nameri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepoverenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitra

    3. avgust 2022 | 17:09

    Dok je Milo na slobodi nema srece crnogorcima

  • Zoki

    3. avgust 2022 | 16:19

    Podrska Abazovicu i svima koji hoce da se stvari efikasnije resavaju.

  • Nikola

    3. avgust 2022 | 16:50

    Rekoh li ja da je Abazović potpisivanjem sporazuma potpisao i kraj svog mandata premijera. Još će se u Crnoj Gori praviti litije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA