≫ 

Otrovnica ujela dečaka u Memorijalnom centru u Vukovaru: "Mislio je da je buba"

Prema rečima dečakovog oca Dragana, deca su šetala okolo sve dok mališan nije došao do njega i rekao da ga je ugrizla buba za nogu. Kad je otac pogledao desnu nogu dečaka, odmah je znao da se radi o ugrizu zmije otrovnice

  • 0
Zmija, poskok Foto: Shutterstock

Dečaka iz Vukovara, Rafaela Stefanovića (7) u subotu, oko 11:30, unutar Memorijalnog centra u Vukovaru ujela je zmija otrovnica šarka.

Kako piše lokalni portal Press 032, dečak je u Centru bio zajedno s ocem i dve mlađe sestre, a do ugriza zmije došlo je dok su deca razgledala izložene eksponate.

Rekao da ga je ugrizla buba

Prema rečima dečakovog oca Dragana, deca su šetala okolo sve dok Rafael nije došao do njega i rekao da ga je ugrizla buba za nogu. Kad je otac pogledao desnu nogu dečaka, odmah je znao da se radi o ugrizu zmije otrovnice.

U razgovoru za Press 032 otac je rekao kako je oko rane bilo dosta krvi i da je odmah još malo istisnuo kako bi izbacio otrov. Decu je brzo pokupio, javio supruzi šta se dogodilo i krenuo prema vukovarskoj bolnici kako bi pomogli sinu.

U razgovoru s njim sin mu je rekao da mu je muka, da ga boli trbuh i da mu se magli pred očima.

- Sin mi je rekao kako je video kao neko gnezdo po čemu sam zaključio da se radi o šarki čije šare tako izgledaju. Potvrdili su mi to i iz Udruge zmijolovac. Radilo se o klasičnom takozvanom mokrom ugrizu što znači da je zmija pustila otrov, ali ga očigledno nije imala dovoljno ili ga nije ugrizla kako treba - kazao je Dragan Stevanović u razgovoru za Press 032.

Lekari su zbrinuli Rafaela koji je dobio infuziju i ostao u bolnici 24 sata. Posle toga je pušten na kućno lečenje.

Video: Uhvaćena zmija u majke Jevrosime: Deca je spazila na gumi automobila, dok su se igrala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA