Požar na Hvaru i dalje aktivan, poginula jedna osoba: Ujutro stiže pomoć

Zapovednik DVD-a Hvar Nikola Škare rekao je Hini da požar još nije pod nadzorom s obzirom na to da još gori na zapadnoj strani

  • 1
Požar, Hvar Foto: Facebook/DVD Hvar

Jedna osoba je poginula u požaru koji je u nedelju, malo posle podne, izbio u gustoj borovoj šumi između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru.

U požaru je stradao meštanin, koji je pokušavao da odbrani svoju imovinu.

Požar je i dalje aktivan, a do sada je, prema podacima vatrogasaca, izgorelo desetak hektara guste borove šume.

Zapovednik DVD-a Hvar Nikola Škare rekao je Hini da požar još nije pod nadzorom s obzirom na to da još gori na zapadnoj strani. Ujutro će im, dodao je, u pomoć stići kolege iz Splita kao bi zamenili lokalne vatrogasce.

- Dosad je izgorelo oko desetak hektara guste borove šume. Na terenu su vatrogasci sa ostrva koji čuvaju požarište - izjavio je Škare.

U županijskom Vatrogasno-operativnom centru (ŽVOC) Split rekli su da se ne može reći da je požar pod kontrolom s obzirom na to da je još aktivan i da se kontinuirano gasi, te se radi na sanaciji.

- Ne možemo reći da je požar pod kontrolom vatrogasaca iako nema više toliko otvorenog plamena, ali još je uvek aktivan - rekao je dežurni u županijskom centru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Joka

    8. avgust 2022 | 01:05

    Juce na Velebitu pozar kanaderima gase uzimali vodu iz Karinskog mora te sto podmecu pozare treba dozivotna da se uvede vise stete naprave nego bilo ko drugi svaki dan nesto gori po Hr

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA