≫ 

Vozač poljskog autobusa imao je 72 godine: Nije bio pod uticajem droge i alkohola

U nesreći je poginulo 12 ljudi, među kojima i oba vozača autobusa. Još dvoje poljskih putnika je u kritičnom stanju

  • 14
Hrvatska, nesreća, autobus Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

U sletanju poljskog autobusa sa autoputa A4 kod Brezničkog Huma u Hrvatskoj poginulo je 12 ljudi, među kojima i oba vozača, a kako HRT nezvanično saznaje od izvora bliskog Državnom tužilaštvu u Varaždinu, vozač koji je izgubio kontrolu nad upravljačem imao je 72 godine, nije bio pod uticajem alkohola ili opojnih droga i nije bolovao od akutnih bolesti.

Obdukcija je završena i tela nesrećnih putnika, vozača i suvozača će biti predata porodici.

Dvoje teško povređenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, saznaje se u ponedeljak u Ministarstvu zdravlja. Poljska planira ove nedelje da vrati kući desetak povređenih u saobraćajnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamenik poljskog ministra zdravlja.

Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sleteo s auto-puta A4 kod Brezničkog Huma i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka.

Potvrdio je to u ponedeljak za Hinu portparol Županijskog državnog tužilašštva u Varaždinu Darko Galić.

U saobraćajnoj nesreći poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su povređene, svi poljski državljani.

Portparol Županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da su obavljene obdukcije stradalih Poljaka.

- Obavljene su obdukcije na stradalima i prikupljaju se podaci o samom putu autobusa i svim događajima koji su prethodili sletanju autobusa s auto-puta. Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju - kazao je Galić.

Dodao je da su oba vozača autobusa smrtno stradala i da je neosporno utvrđeno koji vozač je upravljao autobusom u trenutku nesreće.

- Vozač je bio na vozačkom mestu i bio je vezan sigurnosnim pojasom - precizirao je Galić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bbsr

    8. avgust 2022 | 18:15

    EU samo pomerajte godine za penziju??? Globalizam-sto gore to bolje!?!? Samo neka ginu i umiru ljudi!!! EU nam donese propast!!!

  • Ada Ciganija

    8. avgust 2022 | 19:50

    Sa 72.godine dati mu da vozi autobus pun turista od Poljske do Medjugorja po najtoplem letu u zadnjih 10.godina????

  • Zlatko

    8. avgust 2022 | 18:33

    To je stvarno cisto ludilo ?Dozvoliti 72 godisnjem vozacu da profesionalno vozi putnike je krajnje neodgovorno.Bas me zanima dali to zakon dozvoljava?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA