Nebo spremno da razočara turiste u Crnoj Gori: Meteorolozi najavili veliku promenu za vikend

Temperatura tokom vikenda biće niža i za 10 stepeni

  • 3
Crna GORA BUDVA TURISTI, turizam, panorama grada, more, letovanje plaža odmor Foto: Tanjug/Newmediateam

U Crnoj Gori se krajem sedmice očekuje pogoršanje vremena. Meteorolog Branko Micev kaže da dejstvo talasa rekordnih temperatura će od danas postepeno slabiti i da se ovim završava četvrti tropski talas ove godine.

Za naredna četiri dana najavljuje oblačno vreme sa kišom, a kaže da će temperatura tokom vikenda pasti 10 stepeni, a od ponedeljka se očekuje novi topli talas.

Micev je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da su u avgustu postavljeno novi istorijski temperaturni rekordi. Proteklog vikenda, u nedelju, temperatura u Ulcinju dostigla 41,7 stepeni što je rekord za avgust u poslednjih 70 godina.

- U narednih nekoliko dana imaćemo postepeni pad temperature. Danas će biti oblačno vreme. Kiša se očekuje sredinom dana i u popodnevnim satima na severu, centralnim oblastima i planinskom zaleđu, pa i na primorju, u području Boke - kazao je Micev.

Dodao je da su moguće kratkotrajne olujne nepogode, grad i olujni vetrovi.

- Sutra više oblačnosti, povremeno sa kišom. Uglavnom sredinom dana i u popodnevnim satima lokalno pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će imati tendenciju pada. Temperatura će padati i taj pad će se nastaviti sve do vikenda - kazao je Micev.

U četvrtak će biti pretežno sunčano uz nešto promenljivu oblačnost, u planinama moguća kratkotrajna kiša.

- Zatim od petka do ponedeljka promenljive vremenske prilike svakodnevno. Biće uslova za kišu sa grmljavinom. Ukoliko ne dođe do značajne izmene meteorološke situacije, od petka do ponedeljka imaćemo kišu i pad temperature. Taj pad temperature će biti za dane vikenda i biće za oko 10 stepeni niže, i iznosiće 28 do 30 stepeni - rekao je Micev.

Istakao je da od ponedeljka kreće ponovo stabilno, sunčano vreme sa novim toplim talasom i visokim tropskim temperaturama.

- Danas, sutra i prekosutra može biti vreme rizično za požare, kao i nakon vikenda - zaključio je Micev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokelo

    10. avgust 2022 | 11:32

    Rekord je u Ulcinju,jer je taj isti "strucnjak"Micev postavio meteo stanicu 5 km.daleko od mora,na pakleno mjesto zvano Solana,pa sad i u buduce ovakvi ekstremi ce se cesce pojavljivati.Recimo met.stanica Bar je taj isti dan imala 10 stepeni manju temperaturu.

  • Dare

    9. avgust 2022 | 14:08

    Što smo se kupali kupali smo se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA