"Vatrogasci su već 48 sati na terenu, nemaju kada ni da jedu": Telegraf.rs snimio potresne prizore kod Perasta

Požar je stigao skoro do kuća, a kako nam objašnjava sagovornica, neumorni vatrogasci su sinoć uspeli da smire vatru "kod zadnje kuće"

  • 13

Veliki požar bukti na brdu iznad Perasta već dva dana, a meštanka Snežana Drobnjak je za Telegraf.rs ispričala koliko je situacija alarmantna u ovom mestu.

- Pre dva dana je grom pogodio ovde iznad Perasta i to se proširilo jer vetar tokom noći nosi. Vatrogasci su, jadni, već 48 sati na terenu - kaže za Telegraf.rs Snežana.

Požar je stigao skoro do kuća, a kako nam objašnjava sagovornica, neumorni vatrogasci su sinoć uspeli da smire vatru "kod zadnje kuće".

- Vetar je, međutim, sada naneo do gornje kuće požar. Nosimo vatrogascima da jedu i da piju ali oni jadni ni to nemaju vremena kad da urade - priča ova meštanka.

Na pitanje da li se plaše noću kada legnu da spavaju jer se požar spustio skoro do kuća, ona kaže da im nije svejedno.

- Uhvati nas neka panika, nemate vazduha. Što je najgore, vatrogascima je nepristupačan teren, a kanadera nemamo... Oni samo mogu da čekaju da se primakne - objašnjava.

Vatrogasci meštane i noću čuvaju

Snežana kaže da bi građani hteli da pomognu, ali ne smeju ako nemaju sertifikat.

- Vatrogasci bukvalno padaju s nogu. Jutros im je bilo 48 sati da su na terenu. Celu noć su bili tu, celu noć su iznad kuća, donose vodu, pune cisterne, ali vetar sve pokvari - kaže.

Naša sagovornica pamti još jedan ovako strašan požar koji se dogodio na istom mestu kao sada.

- Ja sam bila mala, to je bilo 1985. čini mi se, isto ovako je bilo, na istom mestu, gorelo je sve .. Tada su suzbili, nadamo se da će i sada .. Prizivamo kišu, a kiše nigde - zaključuje Snežana.

Iscrpljeni vatrogasac najzad seo da jede

Vatrogasci se neumorno bore sa vatrenom stihijom, a na snimku se vidi kako je jedan od njih posle neprekidne borbe sa požarima najzad seo da pojede pljeskavicu.

Podsetimo, ogroman požar juče je zahvatio i područje kod Bara, a sada je pod kontrolom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prefix

    11. avgust 2022 | 17:05

    Sigurno su im Goran Bregovic i ostali bogatasi koji imaju kuce u Perastu poslali "veliku pomoc". Poznati su po tome.Sreca da tamo ima i obicnog naroda pa bar dobiju vode i da nesto pojedu...

  • Mixx

    11. avgust 2022 | 15:15

    I ja radim u prodavnici od 4 jutros 🤣🪗

  • Dadada

    11. avgust 2022 | 15:56

    To im je ljudi posao! Za to primaju platu,beneficiju i razne povlastice. Uostalom oni su to i izabrali. Imaju par intervencija za godinu dana i to im je. Samo kod nas je onaj koji radi posao za koji je uredno placen "heroj".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA