• 0

Uspostavljen železnički saobraćaj na relaciji Bar-Podgorica: Bio u prekidu zbog požara

Požar se velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek

  • 0
Voz, železnička pruga

Foto: Pixabay

Železnički saobraćaj na relaciji Bar-Podgorica ponovo je uspostavljen nakon prekida koji je usledio juče zbog požara.

Podsećamo, juče u 18.43 časova došlo je do prekida saobraćaja na delu pruge između stanica Sutomore i Bar zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge, a zbog intervencije vatrogasne službe, piše Cdm.

Požar se velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek.

Ekipe Železničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar celu noć do šest časova jutros.

- Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima. Zatvor koloseka međustaničnog rastojanja Sutomore Bar je završen u 13:32 časa kada su završeni nužni radovi na sanaciji pružnih pragova i tom prilikom je zamenjeno 55 pragova. Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje - navodi ŽPCG.

Napon je uključen u 15.11 časova po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13.14 časova za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.

- Noćni voz iz Bara će biti pokrenut prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju - navodi ŽPCG.

Cisterna ŽICG za gašenje požara je u pripravnosti i večeras.

Video: Pogledajte kakvu je strahotu ostavio za sobom požar koji je buktao od juče u blizini Bara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok