≫ 

Tuga Božija: Objavljeno koliko godina su imala deca ubijena na Cetinju

Direktor Uprave policije naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju

  • 8
Cetinje pucnjava masakr Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Direktor Uprave policije Crne Gore, Zoran Brđanin, izjavio je večeras da je u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradalo dvoje dece uzrasta 8 i 11 godina.

- Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V. B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još 7 osoba, a ranio šest - rekao je Brđanin u video poruci.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

- Za sada nije jasno šta je podstaklo V. B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života - ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V. B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

- Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje - zaključio je Brđanin.

Tragičan dan za celu Crnu Goru

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.

- Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti - saopštio je Brđanin.

Podsećamo, na Cetinju je u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić, usmrtio sugrađanin.

Prema saznanjima Vijesti, radi se o Cetinjaninu N. K.

Nastić je dodala da je šest osoba na lečenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru u Podgorici.

Video: Forenzičari obavljaju uviđaj u kući u kojoj se odigrala nezapamćena tragedija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica (Kragujevac)

    12. avgust 2022 | 22:39

    Mnogo mi je žao. Čitav dan odjekuju ove bolne vesti. Saučešće porodicama, saučešće vama braćo... Neka počivaju u miru.

  • DARKO 100%

    12. avgust 2022 | 22:10

    Strasno je to sto se desilo,tuga i zalost za svakog normalnog coveka,ponekad cesto mozemo postaviti pitanje ko smo mi,,kuda sve ovo vodi,ko sam ja tebi i ti meni i da li se zaista poznajemo,dali se ljudi zaista poznaju medjusobno i koliko se poznaju,hiljadu pitanja i hiljadu odgovara za kojima niko ne traga jer nijedna bol nedotice drugoga doklen i sam ne dozivi nesto ili slicno,zato se prst koristi da se uperi na vreme na problem,a ne kad se dogodi nesreca da stavi na celo

  • Aleksandra

    12. avgust 2022 | 23:58

    Jezivo,jako mi je zao,ali dece posebno.Saucesce porodicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA