≫ 

Policajac i poštar bili su u pravo vreme, na pravom mestu: Spasili dva brata iz Save

– Četvoro maloletne dece došlo da se kupa, više puta sam im rekao da se paze, ima tu brzak, jer sam tu svaki dan - ispričao je Elvis Kadić

  • 2
Decak se davi, davljenje, utapanje, spasavanje, ruka Foto: Shutterstock

Meštani Brčkog Elvis Kadić i Miren Ibrahimović spasili su braću od utapanja u nedelju poslepodne na Savi, a brzom intervencijom, policajac i poštar po struci, postali su heroji ovog grada. Samo ove godine Elvis Kadić u Brčkom poznatiji kao Kadija, spasio je od utapanja u Savi četiri čoveka.

Na svu sreću u pravom trenutku i na pravom mestu našao se i u nedelju malo iza 17 časova. Poručuje da se ovde svi moraju paziti jer postoje brzaci koji su opasni, a lošiji plivači treba posebno da se paze.

- Četvoro maloletne dece došlo da se kupa, više puta sam im rekao da se paze, ima tu brzak, jer sam tu svaki dan. Kada sam stigao do prvog, on mene potopi, ali uspeo sam da ga spasim. U tom trenutku vidim da je njegov brat 30 metara od njega. Na sreću intervenisao je policajac Ibrahimović i spasio drugog dečaka – ispričao je Kadić za Glas srpske.

Kadić je svakodnevno na Savi, ali poručuje da je dečacima više puta sugerisao da ne idu u vodu.

- Kad sam spasio prvog, samo mi je u glavi bilo da spasim i brata. Problem je samo bio jer su oni u brzaku pokušali da se vraćaju nazad, to je uvek problem, morate da idete napred, jer vas voda nosi i ako je dobar plivač nema problema. Na svu sreću, prošlo je bez većih posledica, jer sam na vreme uvideo da se utapaju – rekao je Kadić.

Video sam čoveka da trči u vodu

Policijac Miren Ibrahimović kaže da je ugledao na obali čoveka koji je trčao u vodu, što mu je bilo čudno. Čuo je i ostale ljude na plaži da viču i primetio dva dečaka kako se utapaju u vodi i odmah se uputio prema njima.

- Dolazio sam sa bočne strane, bio sam sa čamcem, mislim da nažalost ne bih stigao, to su trenuci, jednostavno sekunde. Hvala Bogu pa su dečaci sada dobro, živi i zdravi svojim roditeljima. To je najveća nagrada, jer smo izbegli tragediju – rekao je Ibrahimović.

Ibrahimović dodaje da ovaj događaj nema veze sa Savskom regatom, osim što se dogodio na reci Savi.

- Srećom, mi smo bili na pravom mestu u pravo vreme. Dvojica kolega i ja smo bili angažovani na osiguranju Savske regate, koju je organizovao Nautički klub Brčko Distrikt. Koristili smo dva plovila, službenim čamcem i džet ski. Obilazili smo plovila koja učestvuju u regati, da bi oko 17.15 primetio na lokalitetu plaže “Ciglana”, koja je napravljena pre nekoliko godina – rekao je Ibrahimović.

Prema njegovim rečima, primetio je da se radi o deci. Oni su povremeno nestajali ispod vode i izranjali i tako nekoliko puta.

- Prišao sam na 10-ak metara, primetio jednog dečaka. Već je polako gubio snagu, skočio sam i hvala Bogu uhvatio sam ga za odeću, stavio na sebe i uspeli samo da isplivamo do obale. Drugog je iz vode izvadio čovek koji je uskočio u vodu. Dečaci imaju 11 i 12 godina. Uhvatio ih je protok i na metar i po se može utopiti – dodao je Ibrahimović.

Prema njegovim rečima, mala je verovatnoća da se nađu u tom trenutku i da se spase dva mlada života.

Kada sam došao video sam da je dečak potonuo, jer se bio izmorio, samo sam uspeo da mu vidim kosu, u tom momentu sam skočio u vodu. Podigao sam ga na leđa i bio se nagutao vode i nakon 15 sekundi došao je sebi – rekao je Ibrahimović i naglašava da je presudan značaj u ovom spasavanju imao Elvis Kadić, poštar po struci, piše Glas Srpske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA