"Crnoj Gori potrebna stabilna i sposobna Vlada": Oglasila se EK povodom Dritanovog pada

Sada je red na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake

  • 10
Crna Gora, zastava crne gore Foto: Shutterstock

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom izglasavanja nepoverenja Vladi Dritana Abazovića, izjavila je da je Crnoj Gori potrebna stabilna, funkcionalna i sposobna vlada, koja je u stanju da sprovede reforme vezane za EU, a kako bi napredovala na svom putu ka Uniji.

"Važno je da sve političke snage odgovorno rade na unapređenju konsenzusa u ovom pogledu, jer je dragoceno vreme već izgubljeno ove godine", poručila je Pisonero Hernandez, prenosi RTCG.

Ona je kazala da je sada na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom, te da nije na Evropskoj uniji da utiče na ovaj proces.

"Upoznati smo sa odlukom Skupštine koja je rezultirala usvajanjem predloga za izglasavanje nepoverenja. Sada je na crnogorskim institucijama da preduzmu naredne korake u skladu sa Ustavom i zakonskim okvirom. Nije na EU da odlučuje ili da utiče na ovaj proces", rekla je Pisonero Hernandez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    21. avgust 2022 | 10:59

    Ahahaah stabilna vlada koju će te vi da kreirate kako vam odgovara tako kažite ne folirajte se.....

  • Miki

    21. avgust 2022 | 11:14

    CG je potrebno da uhapse Mila se i da uzmu ne Samo njemu nego celoj njegovoj familiji sve Sto Su pokrali i da se vrate U sastav Srbije kao autonoma pokrajina. Tada ce CG tek imati sigurnu buducnost, perspektivu i stabilnost. Ne postoji Ni jedna zemlja koja moze od turizma da prezivi! A Crnogorci i Srbi Su isti narod, razlicita plemena ( kojih je pre rimljana bilo na stotine, Triballi,Traci,Dardani ,Vlasi,Šopi itd itd) Crnogorci oslobodite se Milogoraca i Mila i bice vam Bolje!

  • EK

    21. avgust 2022 | 11:26

    Ili prava mafijaška organizacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA