Opljačkali kuću za deset minuta: Drska akcija bande lopova u Hrvatskoj, odneli više od 250.000 evra

Banda lopova uspela je da za samo deset minuta opljačka kuću na Pelješcu.

  • 1
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Hrvatska policija završila je kriminalističku istragu nesvakidašnjog slučaja teške krađe počinjene sredinom avgusta ove godine u mestu Potomje na Pelješcu, piše Jutarnji list.

Kako je navedeno danas na konferenciji za medije, kriminalističkom istragom je utvrđeno da je pet državljana Hrvatske, starosti 57, 50, 45, 43 i 30 godina, nakon prethodnog dogovora, u večernjim satima 14. avgusta provalilo u porodičnu kuću 54-godišnjaka odakle su ukrali novčanu sumu od ukupno 2.000.000 kuna (266.000 evra) u raznima valutama i apoenima i porodični nakit od belog i žutog zlata, rekli su u policiji.

Dvojica osumnjičenih, 45-godišnjak i 43-godišnjak, uhapšeni su 17. avgusta u Splitu, sledećeg dana u Zadru uhapšen je 50-godišnjak, 19. avgusta u Zagrebu je uhapšen 57-godišnjak, a prošle veče u Puli 30-godišnjak.

Pretresom kuća osumnjičenih pronađen je veći deo otuđenog novca i sav otuđeni nakit.

Načelnik Službe kriminalističke policije je rekao da sve uhapšene osobe imaju kriminalni dosije, a da je jedna uhapšena osoba bila osumnjičena za dva razbojništva u kojima je stradalo više osoba. Dodao je tome da je zločinačka petorka delovala vrlo brzo i da su, znajući da ukućani nisu kod kuće, u roku od samo 10 minuta otuđili spomenuti novac i nakit, iako je pomenuta kuća bila prilično prostrana.

Policija nastavlja istragu budući da je sklopu pretresa pronađen specifičan provalnički alat koji će biti poslan na veštačenje u Centar za kriminalistička istraživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA