≫ 

Patrijarh Porfirije služio liturgiju u manastiru Savina kod Herceg Novog

U 18 sati u Herceg Novom biće održana večernja litija, a od 20.30 patrijatrih će prisustvovati predstavljanju izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija

  • 4
Patrijarh Porfirije Herceg Novi Printskrin: VIDEOPLUS

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije jutros je, na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, slavu manastira Savina, služio liturgiju u ovom manastiru kod Herceg Novog.

Sasluživali su mu mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi pakračko-slavonski Jovan, dalmatinski Nikodim i toplički i izabrani šabački Jerotej, sveštenstvo i sveštenomonaštvo iz više eparhija Srpske pravoslavne crkve, uz molitveno učešće vernika, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Srpski patrijarh je blagoslovio vernike u besedi posle liturgije, poželevši da im Bog "podari mir, radost i ljubav, jedinstvo u veri, lepoti i radosti".

Mitropolit Joanikije je patrijarhu Porfiriju poklonio ikonu Svetog Stefana koji u rukama nosi grad Herceg Novi, kao njegov zaštitnik, a iguman manastira Savina jeromonah Makarije poklonio je patrijarhu Porfiriju ikonu Bogorodice, prenosi Srna.

U 18 sati u Herceg Novom biće održana večernja litija, a od 20.30 patrijatrih će prisustvovati predstavljanju izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Svečana akademija u čast 640. godišnjice od osnivanja Herceg Novog, biće održana sutra uveče, 29. avgusta, od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslediti program "Ðedov sabor - Od Dunava do mora sinjega", posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, koji će otvoriti patrijarh Porfirije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AG

    28. avgust 2022 | 14:17

    Jos to zavrsi i pakùj se iz nase nam lijepe Crne Gore

  • Antonije

    28. avgust 2022 | 17:14

    Danas je Slava Manastira Gracanice na Kosovu, trebao je tu biti i sluziti !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA