Hrvatski penzioner sa milionima na računu: Uhapšenima blokirano 106 miliona evra

Svi uhapšeni se terete za pranje novca na način da su u transakcijama prirodnim gasoom na štetu dva trgovačka društva pribavili korist veću od 800 miliona kuna (oko 106 miliona evra)

  • 2
Kompanija Ina hapšenje Foto: Tanjug/HINA/Admir Buljubasic

U velikoj akciji USKOK-a i policije juče je uhapšeno nekoliko ljudi za koje se sumnja da su počinili krivična dela zloupotrebe poverenja u ekonomskom poslovanju i pomaganja u zloupotrebi poverenja u ekonomskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja i krivičnog dela pranja novca.

Konkretnije, radi se o poslovanju na štetu INA-e. Uhapšenima je na računima blokirano oko 800 miliona kuna (oko 106 miliona evra), što je znatno više nego što se procenjivalo u početku. Uhapšen je jedan od direktora u INA-i, šef Hrvatske advokatske komore i bivši šef hrvatske MMA lige.

Svi se terete za pranje novca na način da su u transakcijama prirodnim gasoom na štetu dva trgovačka društva pribavili korist veću od 800 miliona kuna.

Osumnjičeni za pljačku INA-e došli su pred sudiju istrage, koji će odlučiti o određivanju istražnog zatvora, što traži Uskok.

Svi su osumnjičeni u zgradu suda došli u jednom kombiju, a penzioner, koji je na računu imao stotine miliona kuna i preko kojeg je otkrivena cela afera, novinarima je tokom ulaska u zgradu suda govorio: "Lešinari, lešinari!" prenosi N1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    29. avgust 2022 | 01:41

    INA pre opljačkala građane... a oni prisvojili...

  • Mile

    29. avgust 2022 | 01:28

    Svaka im čast njima ne treba inostranstvo oni su u svojoj zemlji napravili pare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA