Mladi lekar iz Bosne porodio trudnicu na parkingu usred noći: Majka na svet donela dečaka

Porođaj koji je trajao 30-ak minuta izazvao je dosta pažnje javnosti u BiH pa herojima 18-godišnje majke i novorođenčeta čestitke stižu sa svih strana

  • 1
Hitna pomoć, Bosna, BiH Foto: Shutterstock

Dežurni lekar, tehničar i vozač saniteta iz Busovače kod Travnika u noći sa nedelje na ponedeljak u jutarnjim satima na parkingu ispred Službe Hitne pomoći porodili su trudnicu R. S. iz Busovače koja je rodila zdravu bebu tešku dva kilograma.

Sve se dogodilo oko 3:30 sati u noći sa nedelje na ponedeljak kada se u Dom zdravlja Busovača javila trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila, piše Klix.

Kako je bilo kasno za transport, s obzirom na to da je dežurni lekar Mersad Mešan prilikom pregleda ustanovio da je porod već krenuo, on je sa tehničarom Edibom Brkićem i vozačem Džejlanom Mekićem obavio porođaj na parkingu ispred Službe Hitne pomoći.

Porođaj koji je trajao 30-ak minuta izazvao je dosta pažnje javnosti u BiH pa herojima 18-godišnje majke i novorođenčeta čestitke stižu sa svih strana.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazali su u pravom trenutku kada su ustanovili da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke su uputili porodilji koja je sve vreme sarađivala s njima.

U razgovoru za Klix.ba Mešan je kazao da je izuzetno lep osjećaj nakon svega.

- Sa kolegama tehničarom Edibom Brkićem i vozačem Džejlanom Mekićem smo porodili 18-godišnju porodilju. Porođaj je trajao otprilike pola sata i u 4 sata smo doneli zdravo muško dete. Ovo je nesvakidašnja situacija za uslove Hitne medicinske pomoći, sve smo pripremili u trenutku, podvezao sam i presekao pupčanu vrpcu, majku i dete smo zbrinuli i poslali za Bolnicu Nova Bila. Zvao sam Odeljenje neonatologije, interesovao se za stanje bebice, koja je hvala Bogu super. Sigurno je ovo nezaboravno iskustvo i jako lep osećaj - izjavio je Mešan koji je i danas na dežurstvu punih ruku posla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde...

    1. septembar 2022 | 01:04

    Tehničar i lekar. Ali vozač 😄🤭! Šou! Bilo kako bilo, važno je da se srećno završilo, a bebanu želim dug i srećan život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA