≫ 

Mandić: Parlamentarna većina od izbora 2020. formiraće novu Vladu Crne Gore

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum i formiraće novu Vladu Crne Gore, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon sastanka

  • 6
Andrija Mandić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Završen je sastanak parlamentarne većine Crne Gore koji je organizovan na inicijativu Demokratskog fronta.

Lider DF-a Andrija Mandić rekao je nakon sastanka da je parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala sporazum i da će formirati novu Vladu Crne Gore.

- Desilo se da smo, koristeći dobru atmosferu, pronalazeći sve zajedničko koje nas je spajalo i u izborima 2020. godine podsećajući se na vremeena borbe protiv režima Mila Đukanovića, danas smo u prelepoj atmosferi uspeli da se dogovorimo. Preuzeli smo neke obaveze koje nisu sastavni deo ovog političkog sporazuma i narednih dana krećemo u razgovore da definišemo druge elemente. Tu prevashodno mislim na izbor novog skupštinskog rukovodstva za izbor nove Vlade. Ovo je dobra prilika da obavestimo predsednika Crne Gore i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina i koja će za rezultat imati i novu Vladu Crne Gore - rekao je Mandić, prenosi RTCG.

Zoran Mikić (GP URA) saopštio je, po potpisivanju sporazuma, da dalji razvoj zavisi od dešavanja na današnjoj sednici Skupštine, na kojoj je po planu bilo glasanje o smeni predsednice Danijele Đurović.

Mikić je rekao da sve što je dogovoreno na sastanku stare parlamentarne većine i potpisano pada u vodu ukoliko se danas bude smenjena Đurović.

- Ko glasa za smenu Đurović, sporazum pada u vodu. Očekujemo da se svi subjekti ponašaju odgovorno. Očekujemo dogovor o datumu vanrednih izbora, članovima Sudskog savjeta i sudijama Ustavnog suda. Sve zavisi od današnje sednice. Očekujemo da kolege koje su podnele inicijativu za smenu Đurović, povuku je ili zatraže pauzu zasedanja. Mnogo toga zavisi od toga šta će se dešavati u plenumu - poručio je Mikić.

Inicijativu za smenu Đurović podneli su poslanici iz Demokratskog fronta, DF-PzP, Demokratske Crne Gore, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore.U obrazloženju inicijative za smenu Đurović se podseća da je osnovna obaveza predsednka Skupštine da dosledno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i parlamentarni Poslovnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    2. septembar 2022 | 13:47

    Црна гора и Србија, то је једна фамилија!

  • Dobrivoje

    2. septembar 2022 | 13:44

    Srećno bilo. Vrijeme je da oni ljudi vode Crnu Goru koje je narod glasao na parlamentarnim izborima.

  • Mihajlo

    2. septembar 2022 | 14:07

    Andriju Mandića za novog premijera Crne Gore 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA