≫ 

Veliko srce Gorske službe iz Zenice: Spasili mačiće zaglavljene ispod krova kuće

Spasioci se odazvali na poziv zabrinutog sugrađanina iz naselja Blatuša

  • 2

Brzom intervencijom Gorske službe spasavanja stanica Zenica uspešno je okončana akcija spasavanja mačića.

U petak u 15:30 sati dežurni tim GSS Zenica primio je poziv sugrađanina iz gradskog naselja Blatuša da se mače nalazi zaglavljen ispod krova kuće, piše Avaz.

- Spasioci već u 16:10 sati dolaze na lice mesta i započinju akciju. S obzirom na to da se radilo o teško pristupačnom i nesigurnom delu krova kuće, posebna pažnja se posvetila bezbednosti - saopštili su iz GSS Zenica.

Posle detaljnih pripremnih radnji akcija je brzo i uspešno završena s tim da se radilo o dva mačeta. Mačići su spušteni na sigurno, nahranjeni, pregledani od strane veterinara i na kraju udomljeni.

- Ova akcija je pokazala važnost postojanja stručnog i opremljenog GSS-a. Stručnost je prisutna, dok opremljenost nažalost nedostaje. Koristimo priliku da ukažemo nadležnima da pomoć može biti potrebna svaki dan svakom živom biću, a uz nedostatnu opremu spašavanje će biti vrlo teško, a u najgorem slučaju i neizvodljivo. Još jednom je na terenu pokazano ogromno srce pripadnika i pripadnica GSS-a Zenica - naveli su iz GSS-a.

Video: Vlasnici ga okupali i uništili mu dan: Šta sve mora jedno mače da istrpi zbog lepote

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA