Mladići umešani u ubistvo radnika obezbeđenja u Zagrebu od ranije poznati policiji po nasilju, krađi

U subotu u poslepodnevnim satima predala su se dva napadača, a treći se policiji predao u nedelju ujutru. Napadači imaju 22, 23 i 34 godine

  • 0
Zagreb hrvatska policija uviđaj Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Uskoro se očekuje završetak kriminalističkog istraživanja kojim bi policija trebalo do kraja da rasvetli kakva je tačno uloga trojice muškaraca upetljanih u ubistvo radnika obezbeđenja u Zagrebu Hrvoja Zanatića (40).

Hrvoje, koji je radio u kasinu, u subotu oko 4:30 se sukobio prvo verbalno, a zatim i fizički s trojicom napadača koji su se bacili u bekstvo.

- Trojac je pravio nemir u poslovnici. Svađali su se s radnicom i onda se u to umešao Hrvoje koji je samo radio svoj posao. Tu je nastala tuča, a Hrvoje je nakon svega bio dobro. Zatim je izašao iz kasina nakon pola sata i samo se srušio na pod. Glavom je udario u stepenicu, a krv mu je tekla iz glave. Napadači su već otišli, a po njega je došla hitna - rekao je svedok nemilog događaja, prenosi 24sata.hr.

Radnik obezbeđenja se nakon udarca podigao, a Hitna je pozvana pola sata nakon incidenta. Hrvoje je preminuo u kolima hitne pomoći na putu do bolnice.

U subotu u poslepodnevnim satima predala su se dva napadača, a treći se policiji predao u nedelju ujutru. Napadači imaju 22, 23 i 34 godine.

Sva trojica su poznati u navijačkim krugovima kao izrazito nasilni, prenosi Jutarnji.

Jednog njih, prema pisanju Indexa, policija zna po tučama, drskim i nasilničkim ponašanjima, ali i po krađi i drogi. Njegovo ime se povlači i po sudovima. Ima prekršaje u vezi sa zločinom iz mržnje, uzgojem marihuane i pijane vožnje. I druga dvojica učesnika događaja u kojima je premlaćen i usmrćen radnik obezbeđenja dobro su poznati policiji, uglavnom po navijačkom nasilju i incidentima, piše Index.hr.

Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom, kako je policija kvalifikovala zločin, po svemu sudeći biće prijavljen 22-godišnjak. Kao pomagač će se verovatno teretiti 23-godišnjak, dok je 34-godišnjak u svojstvu svedoka, ali bi ga mogla policija teretiti za nepružanje pomoći.

Za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnom posledicom propisana je kazna zatvora od tri do 15 godina.

Video: Srbi uhapšeni u Hrvatskoj: Otkrivena im laboratorija marihuane u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA