Policija o smrti radnika obezbeđenja u Zagrebu: Tukli su ga rukama i nogama, pa pobegli

U napadu u kazinu u subotu rano ujutro pretučen je radnik obezbeđenja Hrvoje Zanatić, a počinioci su pobegli

  • 0
Hrvatska policija kola automobil Foto: Shutterstock

Hrvatska policija je objavila saopštenje o napadu na radnika obezbeđenja u noći s petka na subotu u Zagrebu.

Da podsetimo, u napadu u kazinu u subotu rano ujutro pretučen je radnik obezbeđenja Hrvoje Zanatić, a počinioci su pobegli.

On je umro nedugo nakon premlaćivanja.

- Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke završili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje da su počinili krivično delo "Teška telesna povreda s posledicom smrti". Naime, sumnja se da su osumnjičeni muškarci, u društvu još jednog 34-godišnjaka, 3. septembra oko 4 sata došli u automat kluba na području Trnja u Lastovskoj ulici da bi potom 22-godišnjak, zbog svog neprimerenog ponašanja, došao u verbalni sukob s 40-godišnjim radnikom obezbeđenja - opisuju.

Verbalni sukob se pretvorio u telesni

Policija kaže da se verbalni sukob pretvorio u telesni.

- Prvobitni verbalni sukob prerastao je u telesni u koji se, ničim izazvan, uključio i osumnjičeni 23-godišnjak. Potom su zajedno, u nameri da ga teško telesno povrede, radniku zadali više udaraca rukama i nogama, a zatim pobegli u društvu 34-godišnjaka koji nije učestvovao u sukobu. Nakon napada, radniku obezbeđenja je pozlilo te mu je lekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gde je od zadobijenih povreda preminuo - dodaje se.

- Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su dvojicu osumnjičenih muškaraca predali pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava će biti dostavljena Županijskom državnom tužilaštvu u Zagrebu - objavila je policija.

Podsetimo, osumnjičeni su jutros dovedeni na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog tužilašta u Zagrebu. Reč je o mladićima A.B. (22) i M.P. (23), koji su se tokom vikenda sami predali policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA