Dramatičan snimak oružane pljačke u Zagrebu: Pištolj uperili u kasirku i penzionerku, pa pobegli s novcem

Policija je iz radnje uzela snimke videonadzora i za razbojnicima intenzivno traga.

  • 0
Pljackasi, pljackanje, razbojnici Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Zagrebu intenzivno traga za mladićima koji su upali u jednu prodavnicu prehrambene robe i pod pretnjom pištoljem iz nje odneli novac u vrednosti oko 660 evra. 

Mladi "glumci" s druge strane zakona i trenutno još uvek bezimeni, bacili su se na posao 30. avgusta ove godine oko 13 sati. Prema scenariju koji je nastao u sopstvenoj režiji, neko vreme su vrebali ulaz u jednu prodavnicu prehrambene robe na zagrebačkom Vrbiku. Kad su zaključili da je u njoj ostao neznatan broj kupaca, a samim tim i svedoka onoga što su planirali da učine, prešli su na drugu stranu ulice Lavoslava Ružičkog.

Na licima su imali medicinske maske. I odevna kombinacija im je bila sličnog ukusa, a na glavama je jedan imao kačket, dok drugi kapu za plažu.

Prvi s kapom došao je do vrata trgovine. Videvši da je samo jedna osoba unutra, i to penzionerka koja je taman plaćala robu na kasi, širi obe ruke očito dajući znak kolegi da mu se pridruži i da razbojnička akcija može da počne, piše Jutarnji list.

Potom dolazi direktno do kase, a kao što se može videti na video snimku, iz torbice vadi pištolj koji u nju upire i traži novac. Pištolj okreće na trenutak i prema uznemirenoj penzionerki, a onda joj najverovatnije govori da ćuti i da se smiri.

Drugi lopov sve to nadgleda poput inspektora, čuva stražu i usput kao da požuruje kolegu i pritom nervozno rukama moli da akcija prođe. U to vreme neočekivano u trgovinu ulazi jedna osoba, ali ista odlazi s desne strane, a nedugo zatim iz drugog dela radnje pojavljuje se jedna gospođa koja, čim uočava pljačku, odmah se okreće i nestaje iza polica.

Prošla je već nekoliko minuta koliko su se zadržali u trgovini, nakon čega se lopovi s plenom od nešto više od 5.000 kuna (oko 660 evra) odšetali u nepoznatom pravcu.

Policija je iz radnje uzela snimke videonadzora i za razbojnicima intenzivno traga.

Snimak pljačke pogledajte na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA