≫ 

Uhapšena dva Rumuna u Poreču: Pravili se da su invalidi, pa uzimali novac od ljudi

U utorak oko 13.20 sati u ulici Rade Končara u Poreču policija je zatekla dvoje 29-godišnjih rumunskih državljana koji su u rukama držali papire s istaknutim simbolima osoba s invaliditetom i tražili od prolaznika novac

  • 1
Hapšenje, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

U utorak oko 13.20 sati u ulici Rade Končara u Poreču policija je zatekla dvoje 29-godišnjih rumunskih državljana koji su u rukama držali papire sa istaknutim simbolima osoba s invaliditetom i tražili od prolaznika novac.

Službenici porečke policije uhapsili su dvojicu muškaraca koji su se predstavljali kao lažni invalidi i prosjačili na javnoj površini, predstavljajući se kao zastupnici nepostojećeg invalidskog udruženja, saopštila je u sredu istarska policija.

U utorak oko 13.20 sati u ulici Rade Končara u Poreču policija je zatekla dvoje 29-godišnjih rumunskih državljana koji su u rukama držali papire s istaknutim simbolima osoba s invaliditetom i tražili od prolaznika novac lažno se predstavljajući kao osobe koje zastupaju nepostojeće invalidsko udruženje, piše 24sata.hr.

Na taj način su stekli novčani iznos od nekoliko stotina kuna, te su uhapšeni zbog prekršaja koji se tiče narušavanja javnog reda i mira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko🦄🦄ustasko kopile

    8. septembar 2022 | 08:20

    Eto ti EU demokratije dobro veli nemamo ni sami a da dajemo rumunima dosli evropski siromasni kod siromaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA