≫ 

Picerija u Hrvatskoj "ne zapošljava četnike iz Niša ni crne koji nagrđuju grad". Imali i bizarno takmičenje

Nakon kritika koje su se nanizale u komentarima, osoba koja vodi Fejsbuk stranicu picerije raspisala je "takmičenje" protiv jednog muškarca koji je kritikovao odluku picerije. U objavi poziva pratitelje da "nahvale" osobu koja kritikuje piceriju. Deset osoba koje su najmaštovitije izvređale kritičara dobile su besplatne pice.

  • 12
vegan pica Foto: Shutterstock

Društvenim mrežama širi se objava picerije Lock Down u Samoboru u Hrvatskoj, koja je navela kako ne želi zapošljavati ljude druge boje kože i nacionalnosti. Njihova prva objava je obrisana s Fejsbuka, a izgledala je ovako:

"Očito su normalni radnici otišli u Irsku, a nama se na oglas javljaju Pakistanci, Bangladešanci i četnici iz Niša", započinje objava.

"Kako dodatno ne bismo nagrdili naš Samobor s tim crnima (zaista ih je previše i grdo ih je videti sa vrećicama punih alkohola,dok idu iz dućana, a domaći i stariji ljudi prelaze na drugu stranu ulice), moraćemo prilagoditi trenutnim kapacitetima radno vreme (…) Isto tako nam ne pada na kraj pameti zaposliti četnika iz Niša,a u prilogu pogledajte situaciju iz Danske,pa prosudite sami da li je zbog zarade vredno dovlačiti kod nas i našoj deci ostaviti ovakvu gamad da ih teroriše!

Sad će se naravno javiti  udruženja za zaštitu majmuna i ostalih životinja,a i sveprisutni Milorad Pupovac, koji će stati u odbranu ovih koje ne želimo…", stoji u objavi.

Objava je obrisana, a osoba iz picerije na Fejsbuku objašnjava da ju je izbrisala administracija Fejsbuka.

LOCK DOWN PIZZA Foto: Facebook/LOCK DOWN PIZZA

U novoj objavi koja se pojavila stoji da picerija ne odustaje od svojih stavova i da će verovatno morati biti prisiljeni skratiti radno veme.

 Vlasnik: Stojim iza izjava

Index.hr je razgovarao s vlasnikom picerije Matijom Freslom. On je rekao da stoji iza objava na društvenim mrežama. "Nije nikakva greška", rekao je Fresl.

Pitali su ga da li se i kako se zakoni koji zabranjuju diskriminaciju po nacionalnoj i rasnoj osnovi kod zapošljavanja odnose na njegove objave. "Ja nisam javna služba, ja mogu zaposliti koga hoću", odgovorio je.

"Vi mediji želite prikazati da je to rasistička objava, a nije", dodao je.

Podsetili su da je u jednoj objavi napisao da je ružno videti crnce u Samoboru i pitali ne misli li da je to rasistička izjava.

"Hodaju s vrećicama s bocama alkohola u ruci, zbilja ih je ružno videti. Bakice stare prelaze na drugu stranu ulice kad ih vide, gledaju ih i pitaju se šta je ovo. Da, to je moj stav", odgovorio je Fresl.

LOCK DOWN PIZZA Foto: Facebook/LOCK DOWN PIZZA

"Ideju sam dobio kod brata Hermana Vukušića"

Onda se pohvalio time da je ideju za svoje objave dobio "na predivnom hrvatskom ostrvu Murteru", kod "brata Hermana Vukušića".  Fresl je rekao i da nije bilo otkazivanja narudžbi zbog njegovih objava. Uveren je da ga podržava 85-90 posto ljudi.

Nagradna igra za vređanje kritičara

Iz kancelarije gradonačelnice Samobora Petre Škrobot osudili su ovakav oblik komunikacije te su naglasili da Grad u svakom slučaju "osuđuje svaki oblik netrpeljivosti, diskriminacije i govora mržnje". Međutim, o daljnjim akcijama nisu mogli nagađati jer je reč, kako kažu, o privatnom vlasniku ugostiteljskog objekta.

Nakon kritika koje su se nanizale u komentarima, osoba koja vodi Facebook stranicu picerije raspisala je "takmičenje" protiv jednog muškarca koji je kritikovao odluku picerije. U objavi poziva pratioce da "nahvale" osobu koja kritikuje piceriju. Deset osoba koje su najmaštovitije izvređale kritičara dobile su besplatne pice.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    12. septembar 2022 | 17:53

    Istomisljenici iz HR su se organizovali kako bi pruzili podrsku tom rasisti. Ajmo sada svi da im srusimo i facebook i Instagram stranicu. Svi prijavite Lockdown piceriju iz Somobora za govor mrznje. A na Google recenzijama im dajte samo jednu zvezdicu i oborite im rejting.

  • Микс

    12. septembar 2022 | 17:29

    Код кроатана ништа ново а ви остала србадијо 'ајте на море код њих.

  • Bl@

    12. septembar 2022 | 17:05

    Mene to uopste ne iznenadjuje. Takvi su oduvijek....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA