≫ 

Uhapšeni maloletnik (17) iz Zagreba ostavio oproštajna pisma: "Ne žalite za mnom i ne zovite me teroristom"

Policija je kod 17-godišnjaka pronašla dva molotovljeva koktela i improvizovano hladno oružje napravljeno od čelične cevi i eksera

  • 0
Hrvatska policija kola automobil Foto: Shutterstock

Maloletnik koji je na subotnjem protestu u Zagrebu uhapšen s Molotovljevim koktelima, a kasnije i osumnjičen za pripremanje terorizma, pre odlaska na protest, roditeljima i članovima porodice ostavio je 20-ak oproštajnih pisama. U njima je napisao kako ne želi da se za njim žali ni da se spominje kao terorista.

Nakon njegovog hapšenja policija je ta pisma pronašla u pretresu njegovog stana pa su ona sada zapravo glavni dokaz policije i tužilaštva da je on na protestu te Molotovljeve koktele hteo da upotrebi, da ih nije samo nosio u ruksaku. Upravo zbog tih pisama, ali i snimljenih poruka na kanalu na mesindžeru Telegram te iz komunikacije koja je pronađena na njegovom WhatsAppu, policija i tužilaštvo su ga optužili za pripremanje terorizma, a ne samo za posedovanje nedozvoljenog oružja, piše Jutarnji list.

Premda sa sigurnošću niko ne može reći, policija je sedamnaestogodišnjaka navodno uhapsila kada je iz ruksaka počeo da vadi boce sa zapaljivom tečnošću, a budući da je na protestu bio angažovan popriličan broj policajaca u civilu, među kojima je bilo kriminalista zagrebačke policije, pripadnika Interventne policije, pa čak i pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, policajci su ga odmah okružili i savladali želeći da ga razdvoje od ruksaka jer nisu znali šta još možda ima kod sebe.

Uprkos činjenici da ga je savladalo najmanje pet vrlo snažnih policajaca, sve vreme se grčevito opirao pa su doslovno morali da ga unesu u maricu, što se vidi na video snimcima.

Međutim, i na putu prema policijskoj stanici sedamnaestogodišnjak je, premda su mu ruke lisicama bile vezane iza leđa, nastavio agresivno da se ponaša. Zbog toga su ga, pak, osumnjičili za prinudu prema službenom licu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA