Par u Zagrebu mamio muškarce lažnim oglasima za masažu i druženje, pa ih pljačkao

Osumnjičeni su oštetili žrtve za skoro 800 evra

  • 1
Hrvatska policija kola automobil Foto: Shutterstock

Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad muškom i ženskom osobom starima 41 godinu zbog sumnje na počinjenje dva krivična dela razbojništva.

Sumnja se na to da su muškarac i žena zajedno s dve zasad nepoznate muške osobe krajem avgusta 2022. objavili oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi.

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresovao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputstvima došao u kuću na području Peščenice.

- Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 100 evra (700 kuna) za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao osumnjičeni 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene pretnje od oštećenog zatražili još novca. Upućene pretnje su kod oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život te im je na kraju predao još 200 evra (1.500 kuna) i napustio kuću - saopštila je PU zagrebačka, prenosi Index.

Materijalna šteta iznosi oko 790 evra (6.000 kuna)

Tu nije bio kraj protivpravnog ponašanja osumnjičenih te je tako početkom septembra objavljeni oglas privukao pažnju 38-godišnjaka koji je takođe kontaktirao osumnjičenu i dogovorio način dolaska.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice oštećenog je dovezao 41-godišnji osumnjičeni, a po ulasku u kuću oštećeni je 41-godišnjakinji predao 100 evra (800 kuna) za obećanu uslugu, ali su u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz pretnju čvrstim predmetima zatražili još novca, koji im je na kraju oštećeni predao u strahu za vlastiti život.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 790 evra (6.000 kuna). Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je poseban izveštaj dostavljen nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan🏳️‍🌈

    16. septembar 2022 | 17:09

    Cuvaj te se pozadinaca puna je nasa lijepa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA